chicken tandoori masala
Yapimi cok kolay ve cok lezzetli . Arkadasım Zerrin 'in eşi'nin tarifiyle yaptım . Evdeki herkes cok beğendi . Yeni tatlar denemek isteyenlere kesinlikle tavsiyemdir.
Chicken tandoori masala ( Hint usulü tandır tadında tavuk ) tarifi
Tavuk göğsü ( 1- 1,5 kg) arasında . Yada kemiksiz kalça tavuk eti. Iri küpler halinde dogranmis
Sosu icin
1 bardak yogurt
1 limonun suyu
2 yemek kasigi tandoori masala karışım baharat ( içindekiler :karabiber , kırmızı toz biber , soğan ve sarımsak tozu , zencefil tozu , çili biber tozu , tarcin,Çemen tozu , Defne Yaprağı tozu , kimyon,Kereviz sapı tozu , tuz , Cury vb bilinen baharatlar karışımı )
2-3 yemek kasigi Zeytinyağı
Tuz
Sos malzemeleri karıştırılıp Küp doranmis tavuklar iyice soslanir . Bir gün onceden yada en az 2 saat onceden soslanip pisirilene kadar buzdolabında bekletilir.
Ister sislere takılır ızgarada , fırında yada mangalda isterseniz en kolayi fırın tepsisinde sislere takmadan pisirilir . Ben fırında pişirdim . pilavla ve yogurt sosla ikram edilir . Afiyetle.