Yağlı kırmızı biber turşusu
Yağlı kırmızı salçalık biber turşusu . 1 gunde yemeğe hazır nefis bir turşu .
1 bardak sirke
1 bardak su
1 bardak yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Tencerede kaynatılır
2 kilo biber ( ben biraz yeşil biber de ekledim)
Doğranır ve kaynamakta olan sirkeli suya atılır, 1-2 dk sonra ocak kapatılır. Sarımsak ve maydanoz eklenir sıcakken kavanozlara doldurulup sıcakken ters çevirilir . Soğuyunca serin bir yerde saklanır . Açılan kavanoz buzdolabında muhafaza edilmelidir . 1 gün sonra yiyebilirsiniz . Bu ölçülerle 2 tane bir kiloluk kavanoz tursunuz oluyor .
1 yorum:
adaçayı
Yorum Gönder