tag:blogger.com,1999:blog-34711212.post1354560552567737084..comments2024-01-29T02:35:55.773-07:00Comments on UMRAN: eksi maya (sourdough starter)umranhttp://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-71943018084799386282024-01-29T02:35:55.773-07:002024-01-29T02:35:55.773-07:00Slmlr, tarifinizi okudum ama denemedim fakat epeyd...Slmlr, tarifinizi okudum ama denemedim fakat epeydir araştırıyorum yani merkım var. Eleştiri olarak algılamamanızı istirham ediyorum, ingilizce okudugum bazi sitelerde 4.gunden sonra mayanın bir bölümünu herseferinde atıyor ve eklemeye devam ediyor, bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum, tşk.ler, ben Orhun KuranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-21620253755114225842016-03-28T14:41:25.377-07:002016-03-28T14:41:25.377-07:00Merhaba seda Hanim,
1- hafta da 1 kez beslenmeli ...Merhaba seda Hanim, <br />1- hafta da 1 kez beslenmeli , miktari onemli degil , un ve su orani ayni olmali. <br />2-evet kullandigimiz 1 cup eksi maya icin , yarim cup un , yarim cup su ile bekliyoruz . Hafta da bir ekmek yaparsaniz mayaniz guclu olur . Ben 3 hafta besleyemedim Turkiyeye gidince maya olmedi ama gucsuzlesmisti. <br />3-Ben hic maya atmadim, en az hafta da bir ekmek yaptigim icin , ama cok olursa maya verecek bir yerimiz yoksa veya bazlama gibi birsey yapmaya dahi zamaniniz yoksa atin. ( icim elvermiyor demeye ama) <br />4-buzdolabinda cam kavanozda kapagi kapali muhafaza ediyoruz . <br />5-bir gun onceden beslerseniz maya daha aktif olur.ama birgun onceden beslemeden de yapabilirsiniz . Sevgiler<br />umranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-5056431104105101702016-03-28T01:52:09.619-07:002016-03-28T01:52:09.619-07:00Ümran hanım merhaba:) ben bu maya işine yeni başla...Ümran hanım merhaba:) ben bu maya işine yeni başlayanlardanım ve bir Sürü soru var aklımda:) <br />1-ekşi mayayı yaptıktan sonra-eğer ekmek yapmayacaksak-haftada kaç kez beslemek gerekir? Bu besleme yine bir cup un ve bir cup su şeklinde mi? Hep böyle beslersek devasa olur hamur zamanla, atmamız gerekir mi bir kısmını?<br />2-yukarıdaki soru için, eğer sık ekmek yapıyorsak kullandığımız maya kadar besliyoruz değil mi ana mayamızı? (Yani 1 cup ekşi maya kullanıyorsak ekmek yaparken biz yarımşar cup un ve su ile mi besliyoruz?)<br />3-ekmek yaparken kullandıktan sonra ana mayamızın bir miktarını atıp kalanını mı besliyoruz? Bu miktar nasıl belirleniyor, atılacak miktar yani?<br />4-ekşi mayamızı buzdolabında ağzı açık halde mi kapalı halde mi saklıyoruz?<br />5-buzdolabında saklarsak bir gün önceden çıkarıp beslememiz mi gerekiyor canlanması için?<br />Eğer zaman bulur da Yanıt yazabilirseniz çok çok müteşekkir olurum.<br />Sevgilerimle, Seda Sedahttps://www.blogger.com/profile/13579476751122598355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-35725666716983179982015-01-02T10:26:14.720-07:002015-01-02T10:26:14.720-07:00Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Baş...Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.<br /><b><a href="http://www.remtamutfak.com/" title="Remta Mutfak, Remta, Remta Makina, Endüstriyel Mutfak, Çay Otomatı, Remta Çay Makinası, Remta Çay Makinesi, Remta Semaver, Remta Çay Semaveri, Remta Döner Makinası, Remta Tost Makinesi, Remta ızgara, Sanayi Tipi Tost Makinesi, Endüstriyel Tost Makinası, Remta Endüstriyel Mutfak, Remta Sahlep Makinası, Endüstriyel Mutfak Ürünleri, www.remtamutfak.com" rel="nofollow">http://www.remtamutfak.com</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/cay-kazani.html" title="çay kazanı, çay kazanları, remta çay kazanı, remta çay kazanları, çay kazanı fiyatı, çay kazanları fiyatları" rel="nofollow">Çay Kazanı</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/cay-makinasi.html" title="elektrikli çay makinası, çay makinaları, çay makineleri" rel="nofollow">Çay Makinaları</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/semaver.html" title="semaver, semaverler, semaver fiyatları" rel="nofollow">Semaver</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/tasarruflu-cay-makinasi.html" title="tasarruflu çay makinası, tasarruflu çay makinesi, enerji tasarruflu çay makinesi" rel="nofollow">Tasarruflu Çay Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/doner-makinasi.html" title="Döner Makinası, Döner Ocağı, Döner Makinesi, Döner Ocakları, Döner Tezgahı, Döner Makinaları, Döner Makineleri" rel="nofollow">Döner Makinası</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/tost-makinesi.html" title="Tost Makinesi, Tost Makinaları, tost makinası, Tost Makinesi fiyatları, Tost Makinaları fiyatları, remta Tost Makinesi" rel="nofollow">Tost Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/sanayi-tipi-fritoz.html" title="sanayi tipi fritöz, fritöz, fritözler" rel="nofollow">Fritöz</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/sanayi-tipi-izgara.html" title=" sanayi tipi ızgara, ızgara, ızgaralar, remta ızgara, remta ızgaralar, pley ızgara, döküm ızgara, ızgara fiyatları, sanayi tipi ızgaralar" rel="nofollow">ızgara</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/meyve-suyu-sogutucusu.html" title="meyve suyu soğutucu, ayran soğutucusu, limonata soğutucusu, meyve suyu otomatı, limonata soğutucusu, meyve suyu soğutucu fiyatları, ayran soğutucusu fiyatları" rel="nofollow">meyve suyu soğutucusu</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/portakal-sikma-makinasi.html" title=" portakal sıkma makinası, portakal sıkma makinesi, portakal sıkacağı, remta portakal sıkma makinası, sanayi tipi portakal sıkma makinası, portakal sıkma makinası fiyatları, portakal sıkacağı fiyatları" rel="nofollow">portakal sıkma makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/sicak-cikolata-makinasi.html" title="sıcak çikolata makinası, sıcak çikolata makinesi, sıcak çikolata makinaları, sıcak çikolata makineleri" rel="nofollow">Sıcak Çikolata Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/waffle-makinesi.html" title="waffle makinesi, waffle makinası, waffle makinesi fiyatları" rel="nofollow">Waffle Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/remta-kollu-dokum-portakal-narenciye-sikacagi.html" title="Portakal Sıkacağı, Kollu Portakal sıkacağı" rel="nofollow">Portakal Sıkacağı</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/remta-corba-kazani.html" title="çorba kazanı" rel="nofollow">Çorba Kazanı</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/kahve-makinasi.html" title="kahve makinası, kahve makinesi" rel="nofollow">Kahve Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/su-ve-sut-otomati.html" title="su otomatı, süt otomatı, su ısıtıcısı, süt ısıtıcısı" rel="nofollow">Su - Süt Otomatı</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/sosis-makinesi-sosis-haslama-makinesi-sosis-pisirme-makinasi-sosis-makinesi-fiyatlari-sosislik.html" title="Sosis Makinesi, sosislik" rel="nofollow">Sosis Makinesi</a></b> - <b><a href="http://www.remtamutfak.com/krep-makinasi.html" title="Krep Makinası" rel="nofollow">Krep Makinası</a></b><br />seolarahttps://www.blogger.com/profile/18264867688260936220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-78024139145406766962014-10-29T09:03:31.129-07:002014-10-29T09:03:31.129-07:00Merhaba bende birşey sormak istiyorum. bu 1.günden...Merhaba bende birşey sormak istiyorum. bu 1.günden itibaren saklama koşulu ne olacaj peki odada mı bekletmeliyiz, dolaptamı, sıcak yerdemi? Mayalamaya başladığımız saklama kabı nerde durmalı? Birde maya tutunca artık buzdolabında duruyor demişsiniz ya eksildikçe üzerine eklersek mayalanma devam edermi soğuk ortam çünkü. Şimdiden teşekkür ederim. ElifAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17323463139656309047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-30790083688188447832014-01-23T22:45:44.695-07:002014-01-23T22:45:44.695-07:00Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim deneyeceği...Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim deneyeceğim yuzyillikkonakhttps://www.blogger.com/profile/01654498898863488846noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-79210213333401660712013-07-02T13:30:11.316-07:002013-07-02T13:30:11.316-07:00merhaba, elif
biraz un miktarini artirip beslemeye...merhaba, elif<br />biraz un miktarini artirip beslemeye devam et. henuz mayan olusmamis. uzerinin rengi degisir ve cok kotu kokarsa bozulmus demektir. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-5803914509523620222013-07-02T13:30:10.537-07:002013-07-02T13:30:10.537-07:00merhaba, elif
biraz un miktarini artirip beslemeye...merhaba, elif<br />biraz un miktarini artirip beslemeye devam et. henuz mayan olusmamis. uzerinin rengi degisir ve cok kotu kokarsa bozulmus demektir. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-82274105608358279102013-07-02T13:30:03.578-07:002013-07-02T13:30:03.578-07:00merhaba, elif
biraz un miktarini artirip beslemeye...merhaba, elif<br />biraz un miktarini artirip beslemeye devam et. henuz mayan olusmamis. uzerinin rengi degisir ve cok kotu kokarsa bozulmus demektir. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-77407003960909988212013-07-02T13:30:02.813-07:002013-07-02T13:30:02.813-07:00merhaba, elif
biraz un miktarini artirip beslemeye...merhaba, elif<br />biraz un miktarini artirip beslemeye devam et. henuz mayan olusmamis. uzerinin rengi degisir ve cok kotu kokarsa bozulmus demektir. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-42031769630370450612013-07-02T13:30:02.171-07:002013-07-02T13:30:02.171-07:00merhaba, elif
biraz un miktarini artirip beslemeye...merhaba, elif<br />biraz un miktarini artirip beslemeye devam et. henuz mayan olusmamis. uzerinin rengi degisir ve cok kotu kokarsa bozulmus demektir. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-23377435382393864142013-07-02T10:34:05.434-07:002013-07-02T10:34:05.434-07:00Merhaba benim 4. Gunumde mayam karistirinca tahta ...Merhaba benim 4. Gunumde mayam karistirinca tahta kasikla cok guzel kabarciklar oluyo ama bi sure bekledimi sulanip ustunde su tabqkasi olusuyo ..maya bozuldumu acaba yoksa dogru yoldami gidiyorum beklemelimiyim daha 10 . Gune kadar ? Acil cevaplarsaniz cook sevinirim elifhttps://www.blogger.com/profile/00405897219263514522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-18003465580903282282013-06-04T16:08:20.298-07:002013-06-04T16:08:20.298-07:00Bende denedim bunu..ama olmuyo bi turlu.. yapamadi...Bende denedim bunu..ama olmuyo bi turlu.. yapamadim 3 kez denedim 3unude cope attim.. kabarmiyo bi turlu kopukcukler olusmuyo uzerinde...<br /><br />Neyi ysnlus yaptim acaba.. 8 ci gunde cope gitti benimkiler hep..tam 10 gun bile bkleyemedi zavallim<br /><br />Yardim yardim lazim bana yaa<br /><br />Selam ve sevgiyle<br />CetinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-48032822331516515022013-05-28T20:27:45.945-07:002013-05-28T20:27:45.945-07:00Tesekkur ederim cevabiniz icin .deneyecegim ins.Tesekkur ederim cevabiniz icin .deneyecegim ins.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-4227077904997892182013-05-13T09:53:53.773-07:002013-05-13T09:53:53.773-07:00Nuran hanim
1 kasik un silme kasik olmaliydi. hamu...Nuran hanim<br />1 kasik un silme kasik olmaliydi. hamurun kivami kati olmuyor bulamac kivaminda yapiskan krep hamurundan daha koyu ama cok yapiskan bir hamur.umranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-26400667714123988422013-05-12T02:42:26.855-07:002013-05-12T02:42:26.855-07:00cevapladiginiz icin cok tesekkür ederim umran hani...cevapladiginiz icin cok tesekkür ederim umran hanimcim,<br /><br />ben simdi ild adimi yani birinci gündeyim bir kasik un bir kasik su ile tahta kasikla karistirdim, ama suyu ay oldugu icin cok Kati olyor haliyle, normal dimi bu ??<br /><br />sevgiler<br />nuranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-60216211744619411532013-05-11T22:00:16.884-07:002013-05-11T22:00:16.884-07:00nuran hanim,
maya olusana kadar( bu bazen 4 gunde...nuran hanim,<br /><br />maya olusana kadar( bu bazen 4 gunde de olabilir. 10 gundede. ) plastik yada cam kapta duruyor. maya olustuktan sonra cam kavanozla buzdolabinda saklaniyor.maya dan kullandikca yerine ayni miktarda un ve su ekleyerek beslemek gerekli.uzerinde cok miktarda su birikirse isterseniz dokun isterseniz biraz un miktarini artirin. beyaz unlada olur maya ama tam bugday unu ile basari yuzdesi daha fazla. insallah olur mayaniz. kolay gelsinumranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-57773918547484432872013-05-11T21:54:38.063-07:002013-05-11T21:54:38.063-07:00elif hanim olur , ama tam bugday unuyla basari yu...elif hanim olur , ama tam bugday unuyla basari yuzdesi artiyor ben tam bugday unu yerine ekmek unu kullandim.all purpose unlada olur.umranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-57191012893622901572013-05-11T21:32:06.111-07:002013-05-11T21:32:06.111-07:0010 gün sonra mayayi kullandikca azslacagi için, be...10 gün sonra mayayi kullandikca azslacagi için, beslemesini tekrar çogaltmasini nasil yapiyorsunuz?<br /><br />Ayni ölçüde diyelimki çay bardagi ölcusunde un ve su mu eklediniz yoksa.. <br />yanlis yapmadan size danisayim istiyorum.. <br /><br />Üzerinde biriken suyu döküyormuyum ??<br /><br />Ya çok sordum kusura bakmayın nolur<br />Teşekkur ediyorumcevaplariniz için<br />Nuran<br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-86671534580508655962013-05-11T21:26:31.666-07:002013-05-11T21:26:31.666-07:00Umran hanim, bu 10 günü tamamlayana kadar plastik ...Umran hanim, bu 10 günü tamamlayana kadar plastik kabta mesrla tupperware kablarinda yapsam olurmu? <br /><br />Ve odada mi bekletiyorsunuz mayayi 10 gün boyunca yoksa bu 10 günde oluşuyorken buzdolabına koyuyormusunuz? <br />Peki ben ilk yaparken normal beyaz un koysam olurmu yinede? <br />Teşekkür ederim.<br />NuranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-23611551386954108332013-04-22T11:53:43.421-07:002013-04-22T11:53:43.421-07:00Merhaba Umran hanim
Ben ekmek makinasinda ekmek ya...Merhaba Umran hanim<br />Ben ekmek makinasinda ekmek yapiyorum ve All purpose flour kullaniyorum. Eksi maya yapiminda da ayni unu kullansam olur mu sizce. Yoksa ozellikle ekmek unu mu kullanmak lazim? Tesekkurler... <br />ElifAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-68278648962853014272013-01-25T13:00:25.390-07:002013-01-25T13:00:25.390-07:00merhaba munevver cim
ne guzel bir surpriz. Benim i...merhaba munevver cim<br />ne guzel bir surpriz. Benim icin eski blog arkadaslarimin ayri bir yeri var. Ben de ara sira girip bakiyorum bloglariniza. ozledim aslinda o bloglarin ilk yillarini . Birbirimizden ne cok seyler ogrendik ne cok seyler paylastik. <br />Ekmek cok yapiyorum, aslinda buraya eklemek icin resimleri de cektim ama nasip olmadi henuz yazmak.<br />En kisa zamanda eklicem insallah.<br />Cok cok selam ve sevgilerimi gonderiyorum.....umranhttps://www.blogger.com/profile/03095029085500270714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-80315937765491660612013-01-25T10:52:29.742-07:002013-01-25T10:52:29.742-07:00Merhaba Ümran, eski dost!
Aklıma düştün birden, b...Merhaba Ümran, eski dost!<br /><br />Aklıma düştün birden, bakayım dedim, ekşi mayanı gördüm. Ekmek pişirmedin mi? Senin tarifini merak ettim. Ben de yeniden yapacağım mayayı, yazın üç ay yoktum.Mayayı muhafaza edemedim.<br /><br />Görüsmek üzere, sevgiler.munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-18612092771494962372013-01-15T09:44:09.547-07:002013-01-15T09:44:09.547-07:00bu daha farkli ve kolay bir tarifmis benim gordugu...bu daha farkli ve kolay bir tarifmis benim gordugumde kuru uzumde vardi bu karisimin icinde mayalanmayi hizlandirmak icindi sanirim bende yapiyorum hemen simdi ;)fattoshhttps://www.blogger.com/profile/12547213706185126280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34711212.post-45831361258756394362012-12-18T19:16:52.200-07:002012-12-18T19:16:52.200-07:00Çok saolasin.. Bir cesaret geldi deneyecegim Çok saolasin.. Bir cesaret geldi deneyecegim gunlukcugumhttps://www.blogger.com/profile/01032826042887484979noreply@blogger.com