Etli Rezene (Arap Saci -- Fennel)
Ilk defa denedigim yemeklerden biri rezene. Anason kokusunu sevenler bu yemegi de seveceklerdir. Yemek cok guzel oldu etler yumusacik ve rezene yapraklari cok guzel pismisti. Ama ben anason kokusunu cok sevmedigim icin hayal kirikligina ugradim. Tabiki herkesin zevki farklidir. Sevenlerde olacaktir elbette. Tarifime geciyorum;
- 250 gr kusbasi et
- 1-2 yemek kasigi sivi yag
- 1 kok rezene
- 1 kucuk sogan
- 1 domates
- 1 yesil biber
- 1 yemek kasigi salca
- tuz
Etleri tencerede iyice yumusayana kadar az suda haslayin. Ayri bir tencereye sivi yagi koyup incecik dogradigimiz soganlari kavurun. Biberini ve domatesini ilave edin. Iyice kavurup salcasini ilave edin. Rezeneyi irice dograyip sosa ekleyin, rengi biraz degisince suzdugumuz etin suyunu koyun. Kaynayinca etlerini ve tuzunu ekleyin. Kisik ateste rezene iyice ymusayana kadar pisirin. Sevenlere Afiyet olsun.
16 yorum:
Umran ben de rezenenin bulgur pilavını denemiştim tavsiye üzerine. Fena değildi ama bir daha yapma isteğide doğurmadı senin gibi.
Ellerine sağlık yine de, belki sevenler olur.
Muhabbetle...
merhabalar,tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık,ben de sizi beklerim,
www.esradan.blogspot.com
www.esrakasim.blogspot.com
www.metinkasim.blogspot.com(eşimin fotoğraf sitesi)
sevgiler
Anneler gününü kutluyorum ve nice yillara hep birlikte...
selamlarimla.
Ümrancigim ne zamandir yoktun merakla bekledim seni,sükür buradasin:)endiseleniyordum artik.
Hairka bie yemek ellerine saglik arkadasim.
selamlarimla,serap.
Bende anasonun kokusunu sevmeyenlerdenim ama olsun yemek yemektir ellerine saglik.Sevgilerimle
Arkadaşım ne güzel bir Ege lezzeti hazırlamış. Eline, koluna sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgilerimle...
Merhaba Arkadaşım
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)
Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.
Sevgiler...
Nefisss baska ne dene bilirki böylesine harika bir görüntüye.Ellerine saglik canim.
Ben rezeneyi graten olarak yaparim, et, hele tavugun yanina cok güzel gidiyor. Yemegi de degisik ve hos bir alternatif olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.
merhaba yemeğiniz çok güzel gözüküyo ellerinize sağlık ben bişey sorucaktım önceki tarifinizden su böreğin üstüne döktüğünüz su sicakmı yada soğukmu yapan arkadaşlarında beni bilgilendirmesini isterim şimdiden teşekkürler
günaydın ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor güzel haftalar
sevgiler
Sevgilim Ümran öğrenciliğimde ev arkadaşım yapardı.Bayıla bayıla yerdi.Sanki rakıyla pişmiş bu yemek bana göre değil hiç.Ama sevenlere afiyet olsun seninde ellerine sağlık..sevgiler...
canım bikere görüntü harika canım...
ama tabiki tat için denemek lazım...
ellerine sağlık...
öpüyorum seni..
Ümrancigim nerelerdesinarkadasim seni merak ettim.Fazla özlettin kendini.
sevgiler.
Canım Ümran'ım,nasılsın?Çocukların nasıl?Uzun bir ara oldu sana gelmeyeli,yazmayalı.Gördümkü sende yoksun..Umarım her şey yolundadır..
Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
harika şeyler yapmışsınız , ellerinize sağlık...
:)
Yorum Gönder