Perşembe, Eylül 14, 2017

Yağlı kırmızı biber turşusu




Yağlı kırmızı salçalık biber turşusu . 1 gunde yemeğe hazır nefis bir turşu . 

1 bardak sirke 

1 bardak su 

1 bardak yağ 

1 yemek kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı şeker 

Tencerede kaynatılır 

2 kilo biber ( ben biraz yeşil biber de ekledim) 

Doğranır ve kaynamakta olan sirkeli suya atılır, 1-2 dk  sonra ocak kapatılır. Sarımsak ve maydanoz eklenir sıcakken kavanozlara doldurulup sıcakken ters çevirilir . Soğuyunca serin bir yerde saklanır . Açılan kavanoz buzdolabında muhafaza edilmelidir . 1 gün sonra yiyebilirsiniz . Bu ölçülerle 2  tane bir kiloluk kavanoz tursunuz oluyor .