Perşembe, Şubat 22, 2007

ISPANAKLI PIRASALI PIDE ve EVE NESE GETIREN HEDIYELER

Cocuklar okula ogle yemegi goturdukleri icin hergun pisirdigim yemeklerin ertesi gune beslenme cantalarina koyulabilecek birseyler olmasina da calisiyorum.Evde pidenin genellikle kiymalisi sevilsede ben kiymali pidelerin yanina ispanakli pirasali pidelerde yaptim.Hamurum yumusak oldugu icin beni hic ugrastirmadi.Ic malzemesinide kavurmadan cig koydum.Ben cok sevdim bu pideleri.

Hamuru icin;

  • 1 caybardagi sivi yag
  • 1 caybardagi ilik sut
  • 1 paket instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor)
  • 1,5 bardak ilik su
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin )
  • aldigi kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor)

Ilik sutte mayayi eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalanmasini bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim

ispanak ve pirasayi dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan yaptigim bir kucuk kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber ve tuz ilavesiyle iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari acik sekilde kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali yapabilirsiniz.Kiymali icimi robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu dograttirip karabiber ve kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde hazirlamis oldum.

Pide hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip merdaneyle uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay acildi.Icini koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini bekleyip sicak firinda 400F pisirdim.Nefis pidelerimiz umdugumdan daha kolay oldular.

Cim adamlarimiz Zeynogelin tarafindan Turkiyeden kizlarima cici tokalarla ve bileziklerle beraber hediye getirildiler.Hani bazen kucuk seyler buyuk mutluluk getirir ya, bunlarda bizim evimize nese getirdiler.Ilk birkac gun saclari cikacakmi ,cikiyormu? aaa cikmaya baslamis....ama cok komik keloglanin tek tuk saclari var...heheh...gibi kizlarin merakli bakislariyla hergunku konusmalariydi bunlar.Hatta okula bile gitti cimadamlar;)

Saclarina tokalar dahi takildi;)Cocuklari mutlu etmeyi bilen ve herzaman onlari dusunup sevindiren zeynogelinimize coook tesekkur ediyorum.

Pazar, Şubat 18, 2007

#19 KEK YE etkinligi icin TAZE ANANASLI KEK

Bu katildigim ikinci etkinlik.Ananasli kek tarifimin fikrini burada hazir kek karisimlarin arkasinda konserve ananasla yapilan tariften esinlendim.Evde kocaman yenmeyi bekleyen ananasimida degerlendirmis oldum.Tarifim cok kolay.Isteyen Istedigi kek tarifini uygulayarak nefis meyveli kekler yapabilir.Gelelim tarife;

  • 3 yumurta
  • 1 bardak seker
  • 1 bardak sivi yag
  • yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir)
  • 2 bardak (silme) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincani dolusu kahverengi seker
  • Ananas(konservede olabilir)
Ananasi ince dilimler halinde kestim.Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardim.Kenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestim.Yaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibima.Buyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca).sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdim.Siz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz.
Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptim.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdim.Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdim.Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor.Simdi size birkac puf noktasini verecegim.
  1. Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin.
  2. Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor.
  3. Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor.
  4. Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin.(sicakken cevirmeyin)
  5. Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsiniz.Kullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz.Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz.

Guzel keklerinizi guzel dostlarinizla yada ailenizle birlikte sicacik cay esliginde yemeniz dilegiyle afiyet olsun diyorum.

Salı, Şubat 13, 2007

SEVGISINI GOSTEREN MUHALLEBI

Canim kizim anne ve babasini sevdigini belirten bir kart hazirlamis .Bende ailemi sevdigimi gosteren bir muhallebi hazirladim onlar icin.Muhallebimi fazla yapip bugun gidecegim arkadaslarima da goturecegim.Daha once ramazandada yaptigim bu muhallebinin tarifini yazmadigimin farkina vardim.tarifi soyle;

  • 4 bardak sut
  • 1 bardak su
  • 1 kahve fincani misir nisastasi
  • 1 kahve fincani pirinc unu
  • yarim bardak seker
  • kakaolu biskuvi
  • yarim paket kremsanti ve yarim bardak sut.

4 bardak sut seker tencereye konulup kaynamaya birakilir.ayri bir kapta 1 bardak suda nisasta ve pirinc unu iyice karistirilir.tenceredeki kaynamaya baslayan sute bu karisim yavas yavas karistirilarak ilave edilir.tepsimize kakaolu biskuviler dosenir uzerine sicak muhallebi dokulup sogumasi beklenir.soguduktan sonra kremsanti hazirlanir uzerine surulur ve istediginiz sekilde suslenir. Ben gunun anlam ve onemi dolayisiyla kalp sekerlemeler ile susledim;)

rabbim her daim bizi sevenler ve sevilenlerden eylesin.

Pazartesi, Şubat 05, 2007

KOLAY TARIFLER

PROFITEROLLU SUPANGILE

  • 1 litre sut
  • 3 yemek kasigi un
  • 50 gr tuzsuz tereyagi
  • 2 kasik kakao
  • 1 yumurta
  • 2 bardak seker(1,5 bardak kullanilabilir)
  • vanilya
  • kisi sayisi kadar profiterol

Seker,un,yumurta ve kakaoyu mikserle iyice cirp.Sutu ilave edip ocakta muhallebi kivamina gelene kadar kisik ateste pisir.Sicakken vanilya ve tereyagini ilave edip sogumaya birakilir.Soguyunca tekrar mikserle cirpilir.Kaselere birer tane profiterol koyup uzerine supangileyi dok ve kremsantiyle susleyebilirsin.Yerken Profiteroller surpriz olarak cikarak ve lezzetine lezzet katar.

SNAP PEAS KIZARTMASI(kabuklu tatli taze bezelye)

Tarifini mine vermisti .Hic yemedigim halde hemen denedim .
Sivi yagda kizartilan bezelyelerin uzerine sarimsakli yogut dokup yemeyi deneyin.Inanin cok lezzetli.

TEPSI POGACA

Oldukca kolay bir tarif .Nesibe'nin kayinvalidesi yapmisti bizler icin.TArifini tam alamadim ama normal mayali pogaca hamurumu ikiye boldum .Arasina cigden (kiymali pide harci gibi)kiyma,sogan ,biber ve domatesten harc hazirlayip hamurun yarisini tepsiye yayip harci dokun.Diger hamuruda uzerine.Ustune yumurta sarisi surup dogruca firina.Lezzetine doyamiyacaksiniz.Kolay olmasida cabasi.Ben tepsimin yarisini ispanak ve domates sosuyla hazirladigim ici koydum oylede guzel oldu.
Mayali Pogaca icin;
  • 2 bardak un
  • yarim bardak yogurt
  • yarim bardak sut
  • 2 yumurta birini sarisi uzerine surmek icin ayir,
  • yarim cay bardagi siviyag
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 paket kuru instant maya..