Pazartesi, Nisan 12, 2010

Catal Kurabiye

  • 2 stick 226 gr tuzsuz tereyagi yada 1 paket margarin
  • 1 yemek kasigi tuz (silme)
  • 1 yemek kasigi seker (silme)
  • 1 yumurta beyazi icine
  • sarisi uzerine
  • 1 tatli kasigi mahlep
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
  • Aldigi kadar un

Sekil verilecek yumusakliga gelinceye kadar un eklenerek hamur elde edilir. sekil verildikten sonra uzerine yumurta sarisi surulup corek otu serpilip onceden isitilmis firinda pisirilir.

Hafif mahlep kokulu agizda dagilan bir tarif, afiyetle....

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik canim nefis görünüyor .
Havuclu toplarda nefis görünüyor

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Umran, harika olmus. Mahlep'i bulmak lazim, sevgiler...

Mutfak Dili dedi ki...

Ellinize saglik/ siteniz cok guzel. Ben tulumba tatlisi arayinca buldum sitenizi. Ayrica Amerikada olmaniza da sevindim . cunku bende Amerikadayim. Texsas Austinde yasiyorum. Gurbet elde hemseri basarisi gormek gurur verici. Basarilarinizin devamini dilerim

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgiler

nesrin dedi ki...

Bayraminiz mubarek olsun. Sevgiler...

DATLIM dedi ki...

Ellerinize sağlık :)çocukluğumda en çok yediğim kurabiyedir ÇATAAAAAAAAAAAL :)

NİRVANA dedi ki...

Ellerinize saglık söyle bi gezdim sitede hersey süper görünüyor..hele pastalarına bayıldım...sevgiyle kal...

hayat dedi ki...

Ümrancığım, nerelerdesin. Seni merak ettim.

sibelyalcincom dedi ki...

Bloğunuzu ilk ziyaretim ve güzel bir lezzetle karşılaştım :) ellerinize sağlık

Zeynep Oz dedi ki...

aa.. umran abla yazmaya baslamissiniz.. yeni tariflerinizi bekliyoruz..

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com