chicken tandoori masala
Yapimi cok kolay ve cok lezzetli . Arkadasım Zerrin 'in eşi'nin tarifiyle yaptım . Evdeki herkes cok beğendi . Yeni tatlar denemek isteyenlere kesinlikle tavsiyemdir.
Chicken tandoori masala ( Hint usulü tandır tadında tavuk ) tarifi
Tavuk göğsü ( 1- 1,5 kg) arasında . Yada kemiksiz kalça tavuk eti. Iri küpler halinde dogranmis
Sosu icin
1 bardak yogurt
1 limonun suyu
2 yemek kasigi tandoori masala karışım baharat ( içindekiler :karabiber , kırmızı toz biber , soğan ve sarımsak tozu , zencefil tozu , çili biber tozu , tarcin,Çemen tozu , Defne Yaprağı tozu , kimyon,Kereviz sapı tozu , tuz , Cury vb bilinen baharatlar karışımı )
2-3 yemek kasigi Zeytinyağı
Tuz
Sos malzemeleri karıştırılıp Küp doranmis tavuklar iyice soslanir . Bir gün onceden yada en az 2 saat onceden soslanip pisirilene kadar buzdolabında bekletilir.
Ister sislere takılır ızgarada , fırında yada mangalda isterseniz en kolayi fırın tepsisinde sislere takmadan pisirilir . Ben fırında pişirdim . pilavla ve yogurt sosla ikram edilir . Afiyetle.
6 yorum:
En yakın zamanda çocuklara yapmayı düşünüyorum, tarifiniz çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.
iyi bir site teşekkürler.
çok güzel bir blog harika çalışmalar
çok harika güzel bir sunum ellerine sağlık
bloguma ziyaret için teşekkür ederim.
ıyı bır sıte teşekkürler.
Yorum Gönder