Çarşamba, Ocak 17, 2007

BLOGLARDAN DENEMELER

Sevgili dostlar,
Sizler iyiki varsiniz.Google dan tarif arama neticesinde rastladigim ,guzel dostluklarin basladigi,uzuntu ve sevinclerin paylasildigi, uzak gurbetlerde heran yanimda birilerinin oldugunu hissettigim bloglar aleminde oldugum icin cok mutluyum.Sanal ortam ama gercek ortam .Dunyanin dortbir yaninda arkadasimin oldugunu bilmek onlarla birseyler paylasmak,tariflerini denemek yeni seyler ogrenmek inanilmaz zevkli.Uzun zamandir sizlerin tariflerinden denemelerim oldu hepside birbirinden guzeldi.
Ilk denemem dun yemege gelen misafirlerime yaptigim PERDE PILAVI sevgili serin maviden.

Pilav goruntu olarak super gercekten.Pilavida cok lezzetli oldu ama hamurunu yumusak yapmama ragmen pistikten sonra biraz sertlesti.yerken ayirmak zorunda kaldim.Onun disinda gayet guzel.

LAHANA SALATASI sevgili hulyalardan
hulya beyaz lahan yapmis ben kirmizi lahana kullandim.Lezzetli bir salata oldu.

PISI sevgili Lama dan.Sekil olarak onunkilere benzemesede tad olarak nefisti.Cogunu ben yedim:)

AY COREKLERI ilk Behiye'de ve Arzu'da gordum.Asil Tarif sevgili Betul e ait.Temizlik corekleri dedigi bu ay corekleri cok ilgimi cekmisti.Cunku evde yarim kalmis birsuru seyi kullandim.Ay corekleri cok lezzetli oldular.

CANTIK sevgili gulenay'dan.Cok kolay bir okadarda lezzetli inanin.Ben cok begendim bu tarifi ama birdahaki sefere sosundaki yogurdu azaltip yerine sut koymayi dusunuyorum.Cunku pistikten sonra cantiklerin uzerindeki kesik yogurtlar olusuyor az az.Tadi guzel ama goruntu icin boyle bir degisiklik dusundum.nefis bir tarif.
Sevgili arkadaslar bu guzel tarifler icin hepinize cok tesekkur ediyorum.

34 yorum:

loungetime dedi ki...

Sevgili Ümran çok haklısın bu blog alemini keşfetmekten dolayı bende çok mutluyum. Bende google da bir şey ararken blog alemiyle tanıştım. Şimdi her şey daha kolay. Sadece tarifler değil arkadaşlıklar bile oluştu ki ben bundan çok memnunum
Perde pilavını merak ediyordum görünce çok hoşuma gitti hemen not alacağım

ArMeda dedi ki...

Merhaba canım tarifler harika afiyetler olsun size ellerine sağlık.sevgiler...

Ayşenur dedi ki...

Hepsi cok guzel gorunuyor, ozellikle perde pilavi harika. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

merhabalar
hepside birbirinden güzel olmuş eline sağlık.
hem arkadaşlık kurup hemde birbirinden birşeyler öğrenmek gerçektende çok güzel.benimde son zamanlarda en çok keyif aldığım şeylerden biri oldu bloğum ve bu sayede edindiğim arkadaşlar.

sevgilerimle

Hesna
www.mordeniz.blogspot.com

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ne güzel denemeler, hepside olumlu olmuş.. Böyle bir post da ben yayınlamak istiyorum:)) hepsi birbirinden güzel.. Arkadaşlar diyorlar ki tatlı yapımı konusunda evrim geçirmişim. Benim bu evrimleşme sürecimi tamamlamama yardımcı olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar:))

*Ra dedi ki...

Ümran hanım perde pilavınız harika görünüyor. Çok beğendim. Ben de yapmalıyım. Diğerleri de harika. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Canım hatırımı sormuşsun sağol. Daha iyiyim. Tariflerin hepsi çok güzel. Birbirimizden ne kadar güzel şeyler öğreniyoruz. Ben de çok seviyorum bu blog dünyasını. Ve senin gibi dostlar kazandığım için de çok mutluyum. Ellerine sağlık canım :) Çocukları öpüyorum, tabii seni de...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, hepside çok güzel olmuş. PAylaşımın için teşekkürler. Bende beklerim.

akçahan dedi ki...

Sayfanıza ilk ziyaretim sanırım. Hepsi de çok nefis görünüyor ama, perde pilavı muhteşem olmuş elinize sağlık. Sevgili Serinmavi'den tarife bakayım hemen. Sevgiler.

BETUL dedi ki...

Merhaba Umran, bu bloglardan denemeler tarzi yazilari cok seviyorum, sayende bir sekilde gozden kacirdigim bazi guzel tarifleri ogrenmis oldum.. Aycorekleri de harika gorunuyor :)

Behiye dedi ki...

Ümrancığım ellerine sağlık, hepsi birbirinden güzel olmuş. Bloglar sayesinde kendimizi geliştirdiğimiz kesin:) Sevgilerimle.

LaMa dedi ki...

Umran,
Arkadaslara katiliyorum hepsi cok guzel :)
Senin pisileri sekli super olmus, bir dahaki sefer ben de boyle deneyecegim. Benim yaptiklarim zaten tembel Lama sekliydi :D

Sevgiler:)

hayat dedi ki...

Merhaba Ümrancım neler yapmışsın böyle hepsi bibirinden güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine emeğine sağlık canım.Selam ve sevgiler..

Unknown dedi ki...

Umrann canim,
Bende centigin ev sahibasi olarak geldim:)cok mutlu oldum denemissin vde begenmissin.Evet o kesikler oluyor.Ben lezzet olarak islak tadlari sevdigim icin hosuma gidiyor...sutlede guzel olur eminim.Kendi adima tesekkur ederim.Ama inan bilincli degil tevafuk diyecegim.Bir kac gunede senin kulakarin cin cin edicek benim soframda:))hber veririm:))
Kerdesin Gulenay

umran dedi ki...

sevgili ilkay,
tesekkurler ziyaretin ve guzel yorumun icin.

umran dedi ki...

arzu,
tesekkurler canim.
sevgiler..

umran dedi ki...

Aysenur,
sagolasin canim.

umran dedi ki...

Evet haklisin Hesna'cim.
keyif almamak imkansiz gibi birsey bloglarda ne ararsan var cunku. sevgiler..

umran dedi ki...

arkadaslarin haklilar pinarcim.yaptiklarin super.
sevgiler..

umran dedi ki...

Rabiacim dene istersen ve bizlerle paylas lutfen. sevgiler.

umran dedi ki...

elvancim,
bende senin gibi bir dost kazandigim icin cok mutluyum iyiki varsin canim.

umran dedi ki...

sevgili pembeli,
arasira sana ziyarete geliyorum ben.cok hos bir sayfan var.kahvalti takimlarin da cok sekerler.birdahaki ziyaretimde yorum da yazacagim soz.
sevgiler

umran dedi ki...

sevgili akcahan,
yorumundan sonra sana ziyarete gittim.ve annenin rahatsiz oldugunu ogrendim.gecmis olsun allah acil sifa versin canim.

umran dedi ki...

sevgili betul asil ben tesekkur ederim guzel tarifi bizlerle paylastigin icin.sayende arta kalmis bircok seyi degerlendirmis oldum.
sevgiler.

umran dedi ki...

behiyecim haklisin canim,okul gibi bu bloglar.bu arada bende kedileri cok severim.senin su resimdeki gozleri yumuk minnosu gordukce cocuklugum aklima geliyor.cocukken buna benzer bir kedim vardi benim.
sevgiler

umran dedi ki...

cici logolu lamacim, tembel deme kendine lutfen.neler yapiyorsun ortada yani.sevgiler

umran dedi ki...

bendende selam ve sevgiler hayatcim.resmini gordum cok sekersin cok.

umran dedi ki...

canim kardesim gulenaycim,
kalp kalbe karsi canim bugun yine bir tarifini daha denedim yarin ki misafirlerim icin.sonuc super oldu simdi sende merak et bakalim ne diye.
msn de mesajini yeni gordum.milfoyu arap marketten aliyorum ben genelde.pastry puff adinda icerisinde 8-10 adet kare milfoy var.Ama walmart yada safewaydede dikdortgen kutularda filloya benzeyen daha kalinca kutularda da satiliyor.Marka fillolarla ayni zannedersem.
insallah bulursun.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ümran'cım tariflerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık, kolay gelsin..

Ebru

Beyhan dedi ki...

MÜKEMMEL olmuş hepsi de,keşke orada olsaydım:(

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ümran,perde pilav ve diğer yaptıkların çok güzel görünüyor.Bende bloglardan denemeler yapmayı ve yayımlamayı seviyorum,hem tarif yazmayıp link vermek çokk kolaylık oluyor :)
Perde pilav hamuru orjinal tarif,çok az sertliği oluyor ama kayınvalidemlerden öğrendiğim ve uzun yıllardır yapılan tarif bu .Davet menulerinin değişmez yemeğidir Siirtlilerde.Çok da şık oluyor sunumu.Ellerine sağlık

Selam ve sevgilerimle....

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım perde pilavının görüntüsüne hayran kaldım ellerine sağlık.
Hoşça kal.

umran dedi ki...

serin mavicim tekrar tesekkurler tarifi bizimle paylastigin icin.sevgilerimle

umran dedi ki...

tesekkurler perihancim.