Cuma, Eylül 28, 2007

SURPRIZ KOFTE VE IFTAR SOFRAM

Surpriz kofte tarifi Oktay ustanin programindan gormustum. Denemek bu yilki ramazan soframa nasip oldu. Tam tarifi yazamamisim ama hatirladigim kadariyla yaptim. Gayet guzel oldu.
Malzemeler;

  • 750 gr kadar orta yagli kiyma
  • 2 dilim ekmek ici
  • 1 sogan
  • 1 yumurta
  • karabiber
  • tuz
  • Oktay usta koymadi ama ben 1 yemek kasigi biber salcasida koydum
  • 2 dis sarimsak onuda ben koydum
  • kimyon

Puresi;

  • 2 buyuk boy patates haslanmis ezilmis
  • 1 cay bardagi sut
  • 50 gr tereyag
  • tuz

Uzeri icin;

  • Kasar peyniri

Sos icin;

  • 2 kasik salca
  • 1 bardak su

Kofte malzemelerini karistirip toplar hazirlayalim. Icini parmagimizla cukurlastirip 1 tatli kasigi pureyi koyalim ve kapatip top haline getirelim. Uzerlerine kasar koyup tepsinin kenarindan sosumuzu dokup firinda pisirelim. Patates puresi yerken surpriz olarak ciktigi icin bu isim verilmis olmali yoksa hasan pasa koftesine benziyor tat olarak.

Iftar davetlerim devam ediyor , davetlerde benim gibi ne yapacagini sasiranlar icin soframdakileri sizlerle paylasmak istedim.


  • Dugun corbasi
  • Surpriz kofte
  • Biryani pilav (asyanin mutfagindan) Ben tarifinde bazi degisiklikler yaptim. Firinda degil ocakta pisirdim. Ama nefis bir pilav.
  • Spring roll (cin yufkalarindan) peynirli ve ispanakli borek (yiyenler su boregi zannetti)
  • Acili ezme ve ev yapimi cips
  • Firinda limonlu patates kabak dilimleri
  • Ev yapimi ramazan pidesi
  • Tatli bezelye kizartmasi
  • Karisik dolma (yaprak sarma,karalana sarma,renkli biber dolmalari) sarimsakli salca soslu
  • Soganli marul salatasi bol limonlu
  • Burma baklava

Bugunku davet soframida en yakin zamanda paylasmak uzere ;

Muhabbetle...

Cuma, Eylül 21, 2007

Kadayifli Sarma Baklava

Ramazan ayinda iftar davetlerinizde yapabileceginiz nefis bir tatli. Suheyla kardesimiz Ramazan ayinin bu ilk haftasinda iyiki bu konuyu secmis. Cunku insan daveti varsa ne yapacagini sasiriyor. Artik ramazan etkinligi tariflerinden faydalanarak guzel sofralar kurabiliriz.
Benim tarifime gelince ;
Malzemeler

  • 1 paket baklavalik yufka
  • yarim paket kadayif
  • 1,5 bardak ceviz
  • 2 stick ( 226 gr) tuzsuz tereyagi

Baklavalik yufkayi ikiye katlayip, erittigimiz tereyagini firca yardimiyla suruyoruz. Kenarina ince serit halinde kadayifi koyup birazda ceviz serpistiriyoruz. SIkIca sarip 2cm kalinliginda dilimleyip tepsimize dik olarak dosuyoruz. Kalan tereyagini uzerine gezdirip pembelesene kadar isitilmis firinda pisiriyoruz.

Serbeti

  • 3 bardak seker
  • 3 bardak su
  • 1/4 limon suyu

serbetini kaynatip iliyinca , ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.

Sofraniza lezzet katmasi dilegiyle...

Salı, Eylül 18, 2007

Yeni Ramazan Sofralari

Ramazan ayi bereketiyle birlikte geldi . Sofralarimiz da senlendi. Ilk iftar davetimden sonra yeniden bloguma yazabilmenin mutlulugunu yasiyorum.
Bu arada neler mi yaptim?
Ramazan baslamadan once sehrimize yeni gelen bir arkadas icin baby shower yaptik. Bende bebek pastasi yapmaya calistim. Yakin zamanda onun tarifini de vermeyi dusunuyorum.
Ayrica Zeynogelin 'e iftara davete gittim. Hersey superdi !!! Neler yoktu ki sofrada. Susi den tutun kozlenmis patlicandan yapilan leziz karniyariga ,nefis mi nefis kozlenmis biber ve nar eksili, avakadolu super salataya kadar hersey cok lezzetliydi.
Gelelim dunku iftar davetime;

  • Yalanci paca corbasi (yaninda sarimsakli sirkeyle ikram edildi)
  • Nar eksili coban salata
  • Acili ezme (yakinda resmiyle birlikte tarifini verecegim)
  • Patlicanli firinda kuzu kebap
  • Tavuk doner
  • Zeytinyagli yaprak ve lahana sarma
  • Nohutlu tel sehriyeli tavuk suyuna Pilav
  • Tatar yani yogurtlu makarna (Burdur'da bu makarna elde kesilir ve sarimsakli yogurt ve tereyag sosuyla nefis olur ve genellikle sarmanin yaninda ikram edilir.
  • Baklavalik yufkadan su boregi tadinda peynirli borek (tuba'nin penceresindeki tariften esinlenerek yapildi)
  • Ramazan pidesi firinda pizza tasinin uzerinde pisirildi. (kahvaltiya gecen haftalardan birinde misafirlerime sicak sicak ikram ettigimde cok begenildi. Tarifi yakinda...
  • Kalbura Basti
PATLICANLI KUZU KEBAP
Malzemeler:
  • Kemikli kuzu eti
  • Buyuk boy bir bostan patlicani
  • 2 kucuk kabak
  • 2 yemek kasigi salca
  • birkac tane arpacik sogan
  • 3 dis sarimsak
  • karabiber
  • kekik
  • tuz

Kuzu etlerini duduklu tenceremde yarim saat kadar az suyla haslayip , firin tepsisine aldim. Sebzeleri dilimleyip biraz zeytinyagi gezdirerek firinda kizarttim ve sebzelerin uzerine koydum. Ayri bir tavada 2 kasik zeytinyaginda salcayi eritip bir su bardagi suyu dokup karabiber ,tuz ve kekigi sosuna ekliyoruz. Arpacik soganlari ve sarimsaklari etlerin uzerine serpistiriyoruz. En ustune sosu dokup firinda psiriyoruz. Ben yine isinmis pizza tasinin uzerinde pisirdim. Yumusacik nefis olmustu :)

Sofralariniz Bereketli ve Huzurlu olsun Afiyet olsun.