Cumartesi, Aralık 16, 2006

BABY SHOWER (1)

Bir hafta aradan sonra yine sizlerle birlikte olmaktan mutluyum.Bu gun sevgili perihan in dogacak bebegi icin toplandik.Amerika da bebek hediyesi bebek dogmadan once veriliyor.Belki sizlere garip gelebilir bu gelenek ama amerikali arkadaslarimizin da gelecek olmalari sebebiyle de bizlerde arkadaslarimizin bebekleri icin bir araya geliyoruz.Ayrica hediyelerimizi de hep birlikte buyuk bir sey alarak ise yarar bir sey olmasini saglamis oluyoruz.Bilirsiniz bebek dogduktan sonra bir suru sey gelir.Cogu giydiremeden kuculur.Yada istedigimiz seyler degildir.Bizler burada anneye caktirmadan sorarak yada acikca sorarak en cok neyi istiyorsa hep birlikte onu aliyoruz.Hem bizler mutlu oluyor hemde anneyi mutlu ettigimizi saniyorum.Bu baby shower larin diger ozelligide eglenceli oyunlar oynanmasi.Ornegin; herkes eline ip alip anne adayinin bel cevresini tahmin ederek ipi keser.en cok yaklasana kucuk hediyeler verilir.Bunu yaparken tahminlerle bol bol gulunur.Diger oynadigimiz bir oyun da tadi cok kotu olan bebek mamalarini diger arkadasa en hizli yedirme yarisi.Inanin cok eglenceli seyretmek.Ben seyreden ve resim ceken olarak oyle dusunuyorum.Biz bugun oynamadik ama bir cantaya bebege ait degisik kucuk seyler konulur herkes sirayla icine bakmadan eliyle dokunarak neler oldugunu tahmin ederler.iste hem anne adayinin hemde gelen misafirlerin bol bol eglendigi bir gundu bugun.Oraya giderken peynirli pogaca yapip gittim.



Masanin resmini almaya calisirken seher de resme eslik etti.Coook severim seher' i.Harbiden (onun kelimesidir)sakaci ,muzip,dobra bir kizdir seher.Yayinlarim ama dedim o da tamam dedi ona guvenerek koydum bu resmi sehercim.

Yine muzipliklerine devam eden seher cim bu sefer bu boregi ben yaptim diyerek kocaman servis catalini uzatti.Ellerine saglik cok guzel olmustu Egg roll dan yapilan SU BOREGI.Rabianin da ellerine saglik;)

Pastamiz

Tavuklu mantar
Tadini cok sevdim ben bu yemegin.senay ellerine saglik.Irice dogranmis Tavuk gogsu ve mantari tavada kavurup uzerine kasar dokup firina vermis.Cok lezzetliydi.

Zeynogelin imizin meshur kisiri mmm nefisti.

Revani sevgili Havva'dan.Gercekten cok hafifti.

Mayonezli patates salatasi Mine'den.Cok lezzetliydi.
Sevgili perihancigimiz insallah bebegini kucagina aldigin gunleri de goruruz.Yarin Minenin baby shower indan gorusmek uzere..sevgiler benden sizlere.....

19 yorum:

Fatma dedi ki...

Merhaba Ümran..Daha dün gece blogunu ziyaret ettim ve "Ne olduki acaba, Ümran yeni tarif koymamış dedim:)" Bu sabah muhteşem bir sofrayla karşıladın bizi..Bu güzel yemekleri yapan herkesin ellerine sağlık..Bu hafta misafirlerim gelecek ve ben kısır yapmayı planlıyordum..Bu konudada bana yardımcı oldun..Unutmadan bebeği olacak arkadaşınızıda tebrik ediyorum..
Sevgiler

Nilüfer dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor yapanların ellerine sağlık... Doğacak bebek de inşallah sağlıklı sıhhatli dünyaya gelir...
Sevgilerimle...

umran dedi ki...

Fatmacim,
gecen haftam kucuk kizimin ve benim rahatsizliklariyla gecti.o yuzden tarif koyamadim hic.Ama sirasini bekleyen bir suru tarif var;)Sana kolay gelsin gelecek misafirlerin icin canim.
tesekkurler ....
sevgiler....

umran dedi ki...

Sevgili nilufer,
Tesekkurler canim.Bu arada adresini duzelttim;)
sevgiyle....

Hulya dedi ki...

perihan;
Cok guzel,Insallah saglikla bebegine kavusursun.Rabiaa bende gelmek istiyorum,senin evin de herhalde,masadan oyle tanidim.Yarin nerdesiniz mine icin,ben orayada gelmek istiyorum..
Hepinizin ellerine saglik,iyki kurdun bu blogu umran abla.en cok ben seviniyorum..

LaMa dedi ki...

Umrancigim,
Ben de ,biz de aramiza donmene cok sevindik. Allah saglikli dogmayi, anali babali buyumeyi nasip etsin arkadasina,
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Off off ne güzel yemekler bunlar böyle.Babyshower demek ,yeni bişey daha öğrendik :)bu American adetimi? yoksa orada ki türklerin adeti mi?Ablam Almanya'da yaşıyordu bir dönem ilk Türkiye'ye döndüğünde oradaki Türklerin adetleriyle devam etmişti bir kaç zaman :) Bize tuhaf geliyordu tabii..Sonralarda ise alıştı Türkiye'ye...Yapanların ellerine sağlık,tadanlara afiyet olsun....

Yeni doğacak bebişe de Rabbim hayırlı uzunn ömürler versin sağlık ve huzur dolu olur hayatı inş....

Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ben de eklemişim linklere:) baktım şimdi

Adsız dedi ki...

slm
gecenin bu saatinde nasıl canım çekti bilemezsin....ellerinize sağlık herşey enfes görünüyor...

Ayşenur dedi ki...

Seni ozlemistik ama donusun muhtesem oldu:) Yapanlarin ellerine saglik. Bebek dogmadan parti yapmak iyi hos da, Amerika'da bebegi gormeye ne zaman gidiliyor acaba;)

Adsız dedi ki...

Umran'cigim,
Iyilesmene cok sevindim. Simdide sira bende, ben soguk alginligina yakalandim. Bu hafta sonu hicbir sey yapamadim. Baby shower guzel olmus, yapanlarin ellerine saglik. Biz bu hafta tatile cikiyoruz. Sana simdiden iyi yillar ve iyi bayramlar diliyorum. Gelince ararim.
Hatice

umran dedi ki...

Hulyacim senin yerin herzaman var burada bekleriz.optum canim..

umran dedi ki...

lamacim bende sizlerle olmayi ozledim tesekkurler...

umran dedi ki...

serin mavi,
babay shower amerikan adeti.Amerikali arkadaslarimiz da gelecegi icin bizde bu sekilde yapiyoruz.
tesekkurler sevgiler...

umran dedi ki...

leziz,
imkan olsa sana gonderebilseydim ne iyi olurdu.sevgiler...

umran dedi ki...

Aysenurcum,
bebek dogmadan bebege hediyelerini veriyorlar.dogduktan sonra isterlerse gormeyede geliyorlar tabi boyle parti gibi toplu degil.
sevgilerimle canim..

umran dedi ki...

Gecmis olsun Haticecigim.seni cok iyi anliyorum yeni hastaligi atlatmis olarak.Sanada iyi yeni yillar ve bayramlar.Bizde bu hafta sonu tatile cikacagiz.malum 2 hafta tatil bir yerlere gitmek lazim.hepimize iyi tatillar diliyorum..

loungetime dedi ki...

Şu anda orada olmak vardı......
Hani şarkıdaki gibi.
Harika şeyler yapmışsınız.
patatesliyi hemen denemek istiyorum

Bu bebek kutlamasının doğumdan önce olması çok güzel. Ben doğumdan sonra gelen misafirler için çok zorlanmıştım. Evde eksik varsa çocuğu bırakıp çıkamıyorsun, çocuk bir yandan ağlar , süt ister, ilk anne olmuşsun zaten bocalıyorsun birde misafir ağırlamak çok zor oluyordu.

Beyhan dedi ki...

Ümran'cığım ne güzel anlatmışsın,gülümseyerek okudum.hepinizin ellerine sağlık.Hangisine bakacağımı şaşırdım:)))))