KOLAY TARIFLER
- 1 litre sut
- 3 yemek kasigi un
- 50 gr tuzsuz tereyagi
- 2 kasik kakao
- 1 yumurta
- 2 bardak seker(1,5 bardak kullanilabilir)
- vanilya
- kisi sayisi kadar profiterol
Seker,un,yumurta ve kakaoyu mikserle iyice cirp.Sutu ilave edip ocakta muhallebi kivamina gelene kadar kisik ateste pisir.Sicakken vanilya ve tereyagini ilave edip sogumaya birakilir.Soguyunca tekrar mikserle cirpilir.Kaselere birer tane profiterol koyup uzerine supangileyi dok ve kremsantiyle susleyebilirsin.Yerken Profiteroller surpriz olarak cikarak ve lezzetine lezzet katar.
SNAP PEAS KIZARTMASI(kabuklu tatli taze bezelye)
Tarifini mine vermisti .Hic yemedigim halde hemen denedim .
Sivi yagda kizartilan bezelyelerin uzerine sarimsakli yogut dokup yemeyi deneyin.Inanin cok lezzetli.
Oldukca kolay bir tarif .Nesibe'nin kayinvalidesi yapmisti bizler icin.TArifini tam alamadim ama normal mayali pogaca hamurumu ikiye boldum .Arasina cigden (kiymali pide harci gibi)kiyma,sogan ,biber ve domatesten harc hazirlayip hamurun yarisini tepsiye yayip harci dokun.Diger hamuruda uzerine.Ustune yumurta sarisi surup dogruca firina.Lezzetine doyamiyacaksiniz.Kolay olmasida cabasi.Ben tepsimin yarisini ispanak ve domates sosuyla hazirladigim ici koydum oylede guzel oldu.
Mayali Pogaca icin;
- 2 bardak un
- yarim bardak yogurt
- yarim bardak sut
- 2 yumurta birini sarisi uzerine surmek icin ayir,
- yarim cay bardagi siviyag
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 paket kuru instant maya..
43 yorum:
Umran'cigim,
Yaptigin hersey cok lezzetli gorunuyor. Ozelliklede profiterollu supangle cok ilgimi cekti. Bu hafta sonu denenecekler arasina aldim. Ellerine saglik.
Bende gecende pogaca hamurundan tepsi bogacasi yaptim mayasiz hamurdan cok cabuk ve lezzetli oluyor.
Sevgiyle kal,
Hatice
Ellerinize saglik, hepsi birbirinden leziz. Supangle'yi kizlarim icin deneyecegim.
Sevgiler
Ellerinize saglik, hepsi birbirinden leziz. Supangle'yi kizlarim icin deneyecegim.
Sevgiler
UMRAN ABLA COK GUZELLER ELLERINE SAGLIK,KIYMAYI CIGDEN KOYUNCE PISTIMI GUZELCE?EGER OYLEYSE COK KOLAY TARIF:")
Merhabalar,
Snap peas benim de Amerika'da deneyip tadina doyamadigim biseydi. Turkiye'de bezelye yeni cikmisken marketlerde satiyorlar ama gene de kilcikli geldi bana, oysa benim yediklerim o kadar tazeydi ki. Bu mevsimde buralarda hic bulunmaz. Benim yerime de yiyin. Afiyer olsun.
Merhabalar Ümrancım bütün tarifler harika bayıldım.
Özellikle supangıleye
ellerine kollarına sağlık
sevgilerle..
www.denizesintisi.com
Merhaba Ümrancım,hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.Bezelye kızartmasını daha önce hiç duymamıştım, tadını merak ettim denemek lazım.
Sevgiler
Ümran'cığım,
Supangleyi de profiterolü de çok severiz ailecek. Profiterolleri de sen mi hazırladın ? İkisi birarada hımmmm nefisss... Bezelye kızartmasını da baharda taze bezelye ilk çıktığı zamanlar yapmak lazım. Aklımda olsun. Ellerine sağlık güzel arkadaşım :)
umran ablacim yine dokturmussun
haticecim birde oyle deneyeyim bakayim.tesekkurler.
tesekkurler aybike,kizlarini opuyorum.
hulyacim ,
pisti inan kiymalar hemde cok lezzetli oldular.
dondugune sevindim.
isilcim,
haklisin ben turkiyede olmiyacagini dusunemedim bir an.
Tarif aldigim arkadasin kayinvalidesi yapiyomus bu tarifi turkiyede ,onlarin aldiklari nasil bilmiyorum.
sevgiler canim.
tesekkurler ebru bugun bende seni ziyarete geldim;)
hayatcim,denemeni tavsiye ederim.
sevgiler
elvancim,
profiterolu hazir,bezelyeyi denemeni tavsiye ederim.bugun sayfana ziyarete geldim,kisirin cok guzel olmus arkadasim;)
sevgiler
filiz
hosgeldin.
cok sevindim dondugune hemen sayfana ziyarete geliyorum....
Umrancim ne marifetlisin böyle, tatlılar, tuzlular..herşeyden yapmışsın:)
Benim en çok bezelye kızartması ilgimi çekti, bezelyeyi bu şekilde hiç denememiştim. Sebze canavarı bir insan olarak yapabileceğim ilk fırsatta denemek istiyorum.
Ellerine sağlık, sevgilerimle..
aslı
Ümrancım ellerine sağlık canım hem pratik hem leziz tarifler...Bezelye kızartmasınıda mutlaka denemek istiyorum sevgiler...
Ümran'cım ellerine sağlık hepsi birbirinden nefis görünüyorlar ellerine kollarına sağlık, sevgiler
bu arada ben bloğumu değiştirdim beklerim..
Ebru(mutfaksepeti)
http://ebrulitatlar.blogspot.com/
Bezelye kizartmasini, Cinliler de yapiyor derin tavalarinda. Gerci burada bezelyeyi sosla cig bile yiyorlar ama ben alisamadim hala. Fakat kizartmasi ilginc geldi. Ellerine saglik Umran'cigim. sevgilerle,
Umram Ablacim,
Ellerine saglik
Icini cigden koyarak pide olayini cok sevdim ben ,kavurmaya ugrasmak yok demek;)
Snap peas benzeri bezelye Turkiye'de var diye hatirliyorum. Yumurtali unlu kizartmasi yapilirdi bizim evde hatta...
Sevgiler
Ellerinize sağlık, bayılırım taze bezelyeye. Bu şekilde yapıldığını hiç görmemiştim, gerçi ben onu daha çok çiğ yemeyi severim.
Sevgiler...
Umran'cığım ellerine sağlık.hepsi de güzel de benim gözüm en çok bezelyeye takıldı:))
Umran, bu yaprak bezelye burada çok seviliyor. yemeğini vede yumurtalısını yapıyorlarmış..ben yapmam.. bu tarifini deneyeceğim hele yerlisi çıkınca güzel olur.. sevgiler..umran inşallah mayısta sizin kıtaya gelicez mezuniyet var.. sevgiler.
Ümran hanımcığım herşey çok güzel de benim dikkatimi çeken kızarttığınız bezelyeler oldu. Ay ne güzel olmuştur sarımsaklı yoğurt ile.
Güzel bir fikir verdiniz bana. Ahh blogları seviyorum, böylece çok şey öğreniyorum. Benden çok çok büyüklere aşure tarifi bile veriyorum. Çok şey öğreniyorum çoook.
Sevgilerimle...
aslicigim sebze seviyorsan bezelye kizartmasini cok seversin eminim.tesekkurler guzel yorumun icin. sevgiler
Arzucugum,denediginde memnun kalirsin ins.sevgiler arkadasim.
ebrucugum,
insallah gelecegim yeni bloguna,hayirli olsun canim.sevgiyle...
Tubacim dene bence cok lezzetli kizartmasi.sevgiler canim...
lamacim,
tepsi pogaca kolay oldugu kadar kiymali pide kadar da lezzetli oluyor.
dedigin gibi bezelyeyi misir unluda denedim nefis oldu.yakinda onuda koyacagim.sana ziyarete gelemedim bu hafta mesguliyetten.telafi edilecektir insallah.sevgiler kardesim.
lavantin,
bende ilk defa yaptim ama hep yapacagim artik biz cok sevdik.umarim deneyince sende seversin.muhabbetle
beyhacim cok tesekkurler..
ferhancim,
ooo hayirli olsun oglunun mezuniyetine az kalmis.kitamiza bekleriz,kapimiz acik. sevgiler
Rabiacim haklisin,bloglar bizlere cok seyler kazandiriyor.
sevgiler...
sevgili fatma(http://kayserimutfagi.blogcu.com/)
yorumunu aldim canim cok mutlu oldum tarifi deneyip begenmene.sana yorum yazmak istedim blogunda ama blogcu olmak gerekiyor galiba yorum yazabilmek icin.
sevgiyle...
iste bu taze bezelye tarifini, benimkileri yanlislikla alip nasil pisirecegimi kara kara dusunmeden yazacaktin umran. :) yagda kizartilabilecegi kirk yil dusunsem aklima gelmezdi.
tepsi pogacayi ben de yaptim, siteye koyacagim insallah. gercekten cok pratik bir tarif.
Ümrancığım(kader arkadaşım-oğullarımız-)sayfana ulaşamıyordum bir türlü. Şimdi yorumunu görünce,sayfamdaki linki yeniden yükledim.Bu kez oldu.
Bezelye çok ilginç geldi Ümran. Onu denemek istiyorum baharda çıksın da..
Hepsi çok kolay ve güzel ellerine sağlık.
Sevgiyle,nanelimon
Ümrancim ziyaretin icin tesekkür ederim, sagolasin.Bir kac haftadir kimsenin sayfasini ziyaret edemedim,bugünde firsat bulunca arkadaslari dolasiyim dedim,birde bakarimki herkesin sayfasinda birbirinden güzel tarifler var, herkesinde ellerine saglik.Gecen son haftalarda sizlerden uzak kaldimya sizleri gercekten cok özledim.Tariflerin yine harika ümrancim, ellerine saglik kolay gelsin.Almanyadan amerikaya kucak dolusu sevgiler ve öpücükler yolluyorum. Behiye
Kalimeero,
tepsi pogacanin resmini sabirsizlikla bekliyorum.bezelyeyi birde haslayip misir unuyla kizarttim tadi daha bir guzel oldu.bir dene istersen.
sevgiler...
munevvercim,
cok tesekkurler ziyaretlerin icin ,baharda denedigin zaman ins memnun kalirsin.insallah kendini biraz daha iyi hissediyorsundur.
kocaman selamlar arizonadan.
rabiacim,bende merak etmistim seni.dondugune sevindim.bizlerde seni ozledik inan.selamlar..
Yorum Gönder