ORMAN KEBABI ve yalanci su boregi
Bazi zamanlarda,sanki hafizamdaki butun yemekler, menuler siliniyor.Iste o gunlerimden birindeyim ve kalabalik bir gruba ana yemek olarak ne pisirebilirim diye baya dusundum.Sonunda orman kebabinda karar aldim.Ogleyin bir arkadasima gidecegime soz verdigim icin sabahtan yapmaya basladim.Once kusbasi etimi duduklude hasladim.Sonra tam patateslerimi soyacaktim ki baktim yeterli sayida patates yok.Neyse dedim evdeki patlicanlari ilave ederim.Asil orman kebabinda patlican yok ama ben yinede ilave ettim.Sonra yeterli olmadigini gorup kucuk kizimi alip dogru markete patates almaya .Bu arada ogleye arkadasa yetismem lazim.Her neyse sonunda macerali olarak yemegi yetistirebildim.
Malzemeler
(buyuk borcam icin)
- yaklasik 1 kilo kadar kusbasi et
- 1 buyuk sogan
- 3-4 patates
- 3 buyuk havuc
- bezelye
- 2 kasik salca
- karabiber
- kekik
- kuru nane
- kirmizi pul biber
- tuz
- kizartmak icin yag
Etinizi kapakli bir tencerede kisik ateste suyunu cekene kadar arasira karistirarak pisirin.(Ben vaktim olmadigi zaman duduklude hasliyorum)Pisip psmedigini catalla kontrol edin eger pismemisse biraz sicak su ilave ederek pisirmeye devam edin.Suyunu cekince az sivi yag koyup kavurun ve tuzunu ilave edip bir kenara alin.Patatesleri kup kup dograyip kizartin.Havuc ve bezelyeyi az haslayin.(konserve bezelye koyacaksaniz haslamaya gerek yok.Havuclarida kup kup dograyin.Borcama sebzeleri dokuphafifce karistirin. Etleride sebzelerin uzerine dokun.Kizartma yaptiginiz tavadaki fazla yagi alip az yagda yemeklik dogranmis sogani kavurun.Sonra salcasini ilave edip az daha ocak ustunde bekletip 1,5 bardak kadar sicak su dokun.Kaynamaya baslayinca kapatip bu sosa baharatlari tuzu ekleyip borcamdaki sebze ve etlerin uzerine dokup.Borcami aluminyum folya ile kaplayip firina verin.Hersey pismis oldugu icin cok cabuk pisecektir.Pismeye yakin aluminyum folyayi acip ustunun az kizarmasini saglayin.
6 yorum:
Ümran'cım ellerine sağlık hepsi birbirnden güzel yemeklerin ellerine sağlık kolay gelsin seni linklerime ekledim sende eklersen sevinirim Ebru
bende seni ekliyorum,ekmegin harika gorunuyor.seninde ellerine saglik .sevgilerimle
Ümran'cığım,
Çok severim orman kebabını. Ellerine kollarına sağlık. Zaten kilolarıyla derdi olanların yani benim gibi sevmediği yemek pek olmuyor :)
Sevgilerimle...
Ümrancığım canım,
Yine harika şeyler yapmışsın ellerine sağlık canım,çok da iştah açıcı gözüküyor yemeğin ve böreğin,afiyet olsun canım.Bizede olsa ne iyi olurdu.)))Sevgiyle kal daima..
Sevgili bocuruk,
ah imkani olsada sizlerede ikram edebilsem,yolunuz buralara duserse bekleriz.Kilolarin da onemi yok,allah saglik versin de. sevgilerimle.
Sevgili damak tadi,
biraz oncede yazdigim gibi,yolunuz duserse buralara kapimiz acik.Buyurun gelin.Guzel temennilerin icin de tesekkurler.Agzinizin tadi hic bozulmasin, daim lezzetli gunler diliyorum.
Yorum Gönder