Çarşamba, Eylül 20, 2006

ASURE

Asure benim ensevdigim tatlilardan biri.Bu nedenle asureyi sadece asure zamaninda degil,aklima geldikce pisiririm.
1 bardak asurelik bugday
1 bardak haslanmis nohut
1 bardak haslanmis fasulye
1 cay bardagi pirinc
5-6 tane kuru kayisi
5-6 tane kuru incir
kuru uzum
3 bardak seker
birkac damla gulsuyu
uzerini suslemek icin dolmalik fistik,ceviz, nar
Aksamdan islatilmis bugdayitencereye koyup uzerine bol su koyupn kaynamaya birak.Ara sira karistirmayi ihmal etmeden haslanmaya yakin pirincleri ekle.Suyu azalirsa sicak su ilave et.Nohut ve fasulyeyi de karistir.surekli tahta kasikla dibinin tutmamasi icin karistirmak lazim.Islatilmis ve dogranmis kayisi , inciri ve uzumleri koyup kisik ateste ozlesmesini sagla.Renginin acik renk olmasini istiyorsan incir koymayabilirsin.Son olarak sekerini ilave et biraz daha kaynamaya birak.pismeye yakin gulsuyunu damlat.Kivamini alan asureyi kasele bosalt.Uzerini servisten hemen once susleyebilirsin.Degisik bir asure yemekten hoslanirsaniz,pismesine yakin konserve olarak satilan karisik meyvelerden koyabilirsin.Dogranmis seftali armut ve uzumden olusanlari denedim harika oldular tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: