Çarşamba, Eylül 20, 2006

KISIR

Kisi basina 1 cay bardagi ince bulgur
1 buyuk sogan
2 domates
1 salatalik
marul
3 yemek kasigi salca
yarim cay bardagi zeytinyagi
2 dis sarimsak
1 tutam maydanoz
limon
1 tutam taze nane
karabiber
kirmizi biber
tuz
Zeytin yagini tavaya koyup ince dogranmis sogan ve sarimsagi pembelesene kadar kavurun.salcayi ekleyip az daha kavurun bulgurunuzun miktarinca su koyup kaynamasini bekleyin.Bulguru genis bir kaseye koyup tuzunu baharatlarini karistirip sicak sosu kaseye bulgurun uzerine bosaltin.Sismesini beklediginiz bulgur salca karisimi soguyunca limon suyu marul ,maydanoz,nane ,salataligi ilave edin.En son dogranmis domatesleri ilave edip marul yapraklari ile servis yapabilirsiniz.Diger kisir tariflerinden degisik olan bu kisirin lezzetini tadinca hep boyle yapmaya baslayacaginizi soyleyebilirim.

Hiç yorum yok: