Çarşamba, Eylül 20, 2006

PATATESLI BOREK

1 paket phillo dough (baklavalik ince yufka)
2-3 tane patates
cok az kiyma
1 kucuk boy sogan
tuz
karabiber
kirmizi biber
yarim su bardagi sut
yarim cay bardagi sivi yag
2 yumurta(istege gore 1 olabilir)
patates haslanip catalla ezilir.2 kasik sivi yagda sogan kavrulur kiyma ilave edilir.baharatlarla zenginlestirilip hazir hale getirilir.Sut ,yag yumurta cirpiliraz tuz ilave edilir.Yufkalardan 3-4 tanesi serilip sivi karisimdan surulur.patatesten uzerine yayilir.Tekrar yufkalar serilir,tekrar patates konulur.(pataesli harctan gayet azkoymak lazim)yufkalardan sonra rulo yapip buzdolabina kaldirmak gerekiyor.Isterseniz dondurucuya koyup acil misafirlerede saklamak icin idealdir.Buzdolabinda 2 saat bekleyen rulo dilimler halinde kesilerek yaglanmis tepsiye konur.uzerine sutlu karisimdan dokulup pisirilir.

Hiç yorum yok: