Salı, Ekim 24, 2006

BAYRAM PASTASI&Patlican salatasi &INEGOL KOFTE

Bayramda baklavanin yaninda bu cilekli pastayida yaptim.Pastanin keki hazir o yuzden yapimini anlatmayacagim.Cilekle cikolatayi birbirine cok yakistiriyorum.Onun icin cileklerin ustune bol nutellayla susledim.Uzun uzun suslemeye vaktim olmadigi icin boyle karisik birsey ortaya cikti.
Patlican salatasini Nuray cok yapardi pikniklerde Patlican biber kozleyerek.Tam tarifini almadim ama,kendi usulumce,

  • 1 buyuk bostan patlicanini kozledim
  • 2 -3 biber de kozlendi
  • 1 domates kup kup dogradim
  • 2 kasik mayonez
  • 1 cay bardagi yogurt
  • tuz

Bir kasede yogurt ve mayonezi karistirin.Patlicani ,biberi dograyin ,domatesi ilave edip yogurt sosunu uzerine gezdirin.afiyet olsun.

Inegol koftesinin tarifini Portakal agacinin tarif defterinden alip kendi defterime not etmisim.Tarifte Yarim kilo kiyma ,1 rendelenmis sogan ve 1 cay kasigi karbonati ve biraz tuz koyup yoguruyorsunuz.Robottada yapabilirsiniz.Bu karisimi 1 gece buzdolabinda bekletip yumurta buyuklugunde parcalara ayirip posetleyerek buzluga kaldiriyorsunuz.Bu mayasi oluyormus.Kofte asamasinda,yarim kilo kiyma,1 sogan,1 cay kasigi karbonat ve tuzu buzluktakilerden cikardiginiz bir parca kofte harciyla birlikte yogurup en az 1-2 saat buzdolabinda dinlendirip parmak seklinde kofteler yapip ya azyagda tavada eftali mangalda pisiriyorsunuz.Asamali bu uzun tariften sonra eger sabredebilirseniz nefis kofteleriniz oluyor.Afiyet olsun.Bu kofteleri bayramda yapmadim daha onceden yapmistim.Resmini gorunce tarifini paylasmak istedim;)

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis nefis ellerine sağlık Ümrancım öpüyorum hoşçakal

umran dedi ki...

Tesekkurler Ebru oglusun nasil oldu? ins iyilesmistir.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ümran,köfteler güzel görünüyor ama mayalandırmanın tam mantığını çözemedim en iyisi sen benim tarifi de dene hangisi daha iyi sonuç veriyorsa bundan sonra onunla devam ederiz :) sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

Hulya dedi ki...

umran abla;
walla elerine saglik.kek nasil hazir ya,burda pandispanya varmi hazir?

umran dedi ki...

Sedacim inan bende tam bilerek yapmadim.Buzluktan cikarilan yumurta buyuklugunde o kofte harci daha baska bir lezzet veriyormus.Istersen sen portakal agacinin forum bolumunden kofteler kismina bir bak asil tarif orada.Belki ben tam anlatamamisimdir.Ama gercekten cok lezizdiler... sevgilerimle..

umran dedi ki...

Hulyacim,pasta kekini bu yaz gittigimde tr den getirmistim.Bazen pratik birseylere ihtiyacim oluyor.Sadece bir tane denemelikti.Guzeldi 1 tanedaha getirsem olurmus hani.Zor anlarimda kolayca yapilabildigi icin.

kalimeero dedi ki...

Pasta harika gorunuyor. Gelinlik gibi durmus, beyaz, basta kirmizilar. Disindaki krem santi mi? Krem santi sonmuyor mu bir sure sonra, yoksa icine bir sey mi katiyorsunuz? Cahilligimi bagislayin. Ademoglu sora sora..:)

umran dedi ki...

Kalimeerocum,Hakikaten ne guzel benzetmisin.Disindaki krem santi ayni gun pastayi yiyeceksek sadece krem santi suruyorum bolca.Ertesi gune kalacaksa kremeyla krem santiyi karistirip surunce sonmuyor.estagfirullah ne cahilligi.Sizler bizleri gecersiniz eminim.

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Canım pastan ne kadar güzel olmuş. Tabii diğerleri de. Ellerine sağlık :)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba sadece senin tariflerinin hepsini çok beğendiğimi söylemek istedim ellerine sağlık canım. Hoşça kal.

Hatice Betul dedi ki...

merhaba,oncelikle yorumunuz icin tesekkurler,siteye o kadar nadir biseyler ekliyorumki hala yorum geliyor olmasi beni sevindiriyor,ayrica amerikadan birileriyle karsilasmak cok hosuma gidiyor,sitenizi inceledim,masallah cok hos.zaman zaman bende elisi sitesi yerine yemek sitesimi yapsaydim diyen dusunurum hep.
gorusmek uzere hoscakalin,bu arada burasi ARKANSAS..

umran dedi ki...

Sevgili bocuruk,Tesekkurler canim.Kizlarin bayramda cok tatli olmuslar bayramliklariyla.....sevgiler...

umran dedi ki...

Sevgili perihan,zarif yorumun icin tesekkurler.canim...

umran dedi ki...

Hatice Betul, bende elisleriniseven fakat cocuklardan firsat bulamiyan biriyim,siten ilgimi cekti ozellikle amerikada olmam.Devam etmelisin bence..sevgiler...

Unknown dedi ki...

Umran pastan karisik falan gorunmemis.Hatta cok cekici olmus...bu arada bu kenarlari nasii bolllee dumduz olmus hazirlar gibi?(ben tatli pasta neyin cok beceriksizim onun icin soruyorum)optum:)

umran dedi ki...

Gulenaycim sende kendine beceriksiz dersen yani.Masallah yaptiklarini goruyoruz blogundan.Krem santi oldugu icin boyle oldu once ustunu duzleyip spatulayla tabagi dondurerek kenarlarini duzelttim.Aslinda acelem vardi oylesine iste.Oglusunun atesinin dustugune sevindim.hadi optum bende...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümrancığım,
Pastan harika olmuş ellerine sağlık..Çok güzel görüntüsü var mutlaka tadı da muhteşemdir.Bence hiç karışık değil çok hoş bir dekor elde etmişin ellerine sağlık canım..Salatan ve köftelerin de çok leziz görünüyorlar canım..Afiyetler olsun ellerine sağlık tekrardan,harikasın canımmm..

Sevgilerimle.

umran dedi ki...

Tesekkurler gul.Sen benim bu sitemde moral kaynagimsin ,sagol varol:))

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba Umran Hnm,

Harika olmuş pastaniz , gerçekten süper gözüküyor, o beyaz krema şanti mi acaba merak ettim de :))

Blogunuz da cok şık gerçekten , çok keyif aldığımı belirtmeden geçemeyecğim.

Sevgiler,
Müge

umran dedi ki...

sevgili muge,
tesekkurler guzel yorumun icin.
Pastanin uzerindeki krem santi.
sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhaba kofteler harika gorunuyo bende phoenix de ouruyorum fakat karbonatin ingilizcesini bir turlu bulamadim bana ne kullandiginizi lutfen soylermisiniz(amerikan marketinde)birde baking powder olurmu hoscakalin sevgiyle

umran dedi ki...

sevgili aslihan seni hatirliyorum.karbonat burada var... baking soda...ismiyle satiliyor. kabartma tozuyla hic denemedim ama bence sen karbonatla yap cunku asil tarif oyle.Kabartma tozlarinin oldugu yerlerde sari kutularda satiliyor ve cok da ucuz karbonat.
sevgilerimle.....

Adsız dedi ki...

cok tesekkur ederim baking sodayi biliyorum hemen alayim birde beni taniyormusunuz cok merak ettim .sevgiyle kalin

umran dedi ki...

Sevgili aslihan Phoenixten bir aslihani hatirliyorum bir oglu vardi.eger o degilsen kusura bakma canim hemen de seni hatirliyorum dedigim icin.insallah kofteyi yaptiginda begenirsin.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba benimde 15 aylik oglum 3.5 yasinda kizim var ayrica hic onemi yok tanismis olduk benim burda hic turk arkadasim yok ondan cok merak etmistim siz kusura bakmayin kofteleri yaptim harika oldu baking soda aldim beim size bir sorum daha olacak eger mumkunse bana krem santi olarak ne kullaniyorsunuz veya evde yapma sansimiz varmi.sevgiyle kalin

umran dedi ki...

Aslihan,
Kremsanti genelde ben hazir kutudakilerden kullaniyorum.Wipping toping..Ama arap marketlerde toz halinde olanlardan bulunabiliyor bazen.Hatta biz daha cok turk urunu sattiklari icin phoenix deki arap marketten alisveris yapiyoruz.
Evde yapma tarifi vardi bende kaymakla.Ama hic denemedim kaymak olmadigi icin.Ayrica kofteyi yapip begendigine cok sevindim.sevgilerimle...