Pazar, Ekim 29, 2006

KUZU TANDIR KEBAP ve Kemalpasa tatlisi

Kuzu budunu birkac parcaya boldurup,duduklu tenceremde cok az suyla yari kivamda pisirdim.Sonra kapakli borcamima yerlestirip uzerine karabiber ,tuz,cok az kimyon ve arpacik soganlarini ilave ettim. Kenarlarina domates , biber dilimleri yerlestirip firinda yavas yavas pisirdim.(Eger etiniz sertse duduklude iyice pisirip kemiginden ayrilmayacak sekilde sonra firina verin.)Esim ispartanin tandir kebabini cok sever bende ona iltifat olsun diye ev usulu tandiri pisirdim:) Pilavinizin uzerine butun olarak koyup ocakta kozlenmis biberle servis yapmanizi oneriyorum.

Acil misafirlerimde kurtaricim olan hazir kemalpasa tatlilarindan bunlar onun icin tarifini vermeyecegim.Hazir bile olsalar severek yedigim tatlidir kemalpasa tatlisi.

31 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Eşine sevdiği bir şeyi evde yapmaya çalışman ne kadar güzel. Çok şanslı bir eşin var maşallah diyelim. Allah ağzınızın tadını bozmasın canım :) Kemalpaşa ben de çok severim. Kızlarımın gittiği kreşte yemekleri kreş sahibi bey yapıyor. Bu tatlıyı yaparken şekerin bir kısmını karamelize edip o şekilde pişiriyormuş. Daha koyu renkli ve kıvamı biraz daha sert bir tatlı oluyor. Ve benimkiler bayılıyorlar. Ama ben o şekilde yapmayı bir türlü beceremedim. Sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Ümran merhaba canım yemeklerin ikisi de birbirinden harika görünüyor ellerine sağlık. Hoşça kal.

Ayşenur dedi ki...

Kuzu tandir cok guzel gorunuyor. Ben de bir keresinde kuzu budunun duduklude su koymadan pisirildiginde aynen tandir gibi oldugunu duymustum ama denemeye bir turlu cesaret edemedim yanar diye. Belki az suyla pisirmek daha iyi bir fikirdir. Ne kadar su kullaniyor ve ne kadar zamanda pisiriyorsunuz eti duduklude?

isil dedi ki...

Umrancigim,
Ellerine saglik. Tandir kebabi coook guzel gorunuyor. Tadini tahmin edebiliyorum, harikadir.
Esinin ya da senin Isparta ile bir alakaniz var mi canim cok merak ettim. Ben de Ispartali sayilirim cunku.
Cok opuyorum, gorusmek uzere,
Isil

Adsız dedi ki...

Ümran'cın harika görünüyorlar ellerin dert görmesin allah ağzınızın tadını bozmasın kolay gelsin sevgiler Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Ümran'cığım,
Harika olmuş tandırın ellerine sağlık,üzerine de tatlılar desene eşin bayram etmiştir Bayram gününde..Afiyetler,murlu bir hafta diliyorum..Sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Umran ,bu yemeklerden amerıkalı arkadaşlarınızda gorup ve yıyorlarsa çok begenıyorlardır..sen uzaklarda harıkalar yaratmaya devam et kolay gelsın...sevgıler..FERHAN

umran dedi ki...

sevgili bocurukcugum,
kemalpasanin diger tarifini yaptigin zaman bizimle paylasirsan sevinirim.Ailemiz adina olan temnnnilerine amin diyorum tesekkurler canim.sizlerinde ins.sevgilerimle..

umran dedi ki...

sevgili perihan tesekkurler canim.senin sayfana ara sira geliyorum.Bazen acilmiyor.Bu bazi sitelerdede var.Acaba sayfa dizaynindan kaynaklaniyor olabilirmi.Yorum birakmadada zorlaniyorum.sevgilerimle...

umran dedi ki...

sevgili aysenur demek taa malezyalardasin.Tariflerin gayet guzel siteni bundan sonra ziyaret edenlerden olacagim.
tandir a gelince.kuzu budunu dudukluye yerlestirdikten sonra yaklasik alttan 1 parmak gelinceya kadar su koyuyorum.Tenceren darsa daha az su aliyor.Benim duduklum yaklasik yarim saatte hazir hale getiriyor.Normal haslama yapacaksam 1 saatte cok guzel pisiriyor.tam aciklayici oldumu bilemiyorum ama ins .memnun kalirsin.sevgilerimle...

umran dedi ki...

Sevgili isil,
Esim ve ben Burdurluyuz.ispartaya 45 dakika uzaktayiz yani.Guzel yorumun ve ziyaretin icin tesekkurler.sevgyle kal.

umran dedi ki...

ebrucum,sagolasin canim.

umran dedi ki...

Gul cum,
hemde nasil.Insanin birisini mutlu etmesi kadar guzel birsey yok galiba.bende sana guzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle..

umran dedi ki...

sevgili ferhan,
Amerikada yemek kulturu cok olmadigi icin en basit seyleri dahi begenerek yiyorlar.Bu arada senin oglun hangi sehirdeydi?

Beyhan dedi ki...

Ahh Ümran'cığım tandırı görünce çok sevindim.Küçük baş yiyemeyen ben tandır kebaba bayılıyorum.Burdur'lu olduğun için iyi bilirsin,Isparta'da çok meşhurdur.Bir süredir gelemedim neler neler yapmışsın maaşallah.Sonra gelip hepsini inceleyeceğim canım.Seni ve kızlarını öperim.

umran dedi ki...

Beyhancim benimde koyun etiyle pek aram yok ama boyle pisirince severek yiyebiliyorum.Sevgilerimle arkadasim.

Hulya dedi ki...

oooo umran abla,ben de kuzuyu sevmem ama bu cok leziz gorunuyor.ooo nun sebebide yok:)

umran dedi ki...

nerelerdesin hulya ortaliklarda yoktun.saglik durumlari iyidir ins.

Zeynep Oz dedi ki...

umran ablacim..
esime sizin yaptigin bu kuzu tandirdan bahsettim.. diyor ki "sen de bana yapsan da yesek" ;)) ben de dedim ki "kolaya benziyor sen yapsan benimkine gore daha da lezzetli olur belki" ;))
bakalim.. belki de o da yapabilir yani.. ;) ben de bu hafta sonu bu tariflerin bazilarini deneyecegim. zaten degisik birseyler yapip insallah sizi yemege davet edelim. ama cok iyi hazirlanmam lazim ;) 4 aylik evli arkadasin yemekleri cok guzel olmus anlattiginiza gore.. benimkisinin de guzel olmasi sart.. ;) biraz erzincan, afyon, izmit ve izmir karisimi birseyler yapmaliyim demekki.. sevgiler..

ArMeda dedi ki...

Umrancım merhaba ben kebabada kuzu etine debayılırım ama tam tersi eşim eti hiç sevmiyor o yüzden bende hasretim harika görünüyor yaaaa ağzım sulandı ellerine sağlık canım sevgiler........

umran dedi ki...

zeynepcim,canim benim,senin azmi patatesli pogacani, nefis kisirini yedim.Yaptigin hersey cok lezzetli.Kendini ispatlamana gerek yok yani.Davet icin de tesekkurler dusunmen bile yeter.Cok hossun yaaa beni baya guldurdu yazdiklarin.
sevgilerimle...

umran dedi ki...

sevgili arzu,
yakin olsaydik seni cagirirdim tandir yemege.Beylerede siz basinizin caresine bakin derdim;)

Zeynep Oz dedi ki...

tesekkurler umran ablacim..
ne zamandir patatesli pogacamdan yapmamistim sahi.. bir yapayim bu ara ;) hulya da cok severdi.

gene de aklimdasiniz. isler biraz daha duzene girsin davetlimsiniz insallah..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ümrancığım senin Internet bağlantı hızın zayıfsa eğer bundan kaynaklanıyor olabilir. Ben araştıracağım sorun benden kaynaklanıyorsa eğer en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım. Canım uyarın için çok teşekkür ederim. Hoşça kal.

umran dedi ki...

sevgili perihan aslinda internetim baya hizli internet(dsl)ama neden kaynaklaniyor bilemiyorum.sevgilerimle

umran dedi ki...

zeynep cim teskkurler canim,gorusmek uzere...

Adsız dedi ki...

hala bu tarifi eminim begeneceksin;
PİLİÇ ANTİL,
malz;1ad.piliç
hardal sosu;hardal,dövülmüş tane karabiber,kekik,sarimsak,tuz,sıvı yag.
YAPILISI;tavugumuzun üstünü kapatacakkadar hardalı bir kaba koyarız,dövülmüş tane karabiber,kekik,dövülmüş 2,3diş sarımsak ve tuzunu koyup çırpmaya baslarız baharatların belli birmiktarı yok göz kararı isteğe göre atınız.Çırpmaya başladıgımız sosa kıvamına gelinceye kadar az miktarda sıvı yag ekleriz sosun kıvamı fazla akıcı olmamalıdır koyu olması gerekir yogurdun kıvamı gibi.
Daha sonra pilici ister parcalayarak isterse bütün olarak az yaglı fırın tepsisine koyarız.(piliç parçalanırsa deri kısımları üste gelmelidir)Yaptıgımız sosu piliçlerin üstüne bol miktarda sürüp önceden ısıttıgımız fırına veririz.Pilicin önce 180 derecede üstü kızartılması saglanır üstü kızarınca fırının derecesi 150liye indirilip tavugun tamamen pişmesi saglanır.piliç piştikten sonra çeşitli garnitürlerle sıcak servis yapılır.afiyet olsun.

umran dedi ki...

deneyecegim omercim sagolasin...
( askere ne zaman gidiyordun?)

Adsız dedi ki...

hala askere az kaldı kasım 21 falan sülüsümü bekliyorum.sanırım 21,22si falan teslim olacağım birliğe.iyi günler.

Ayşenur dedi ki...

Tandiri verdigin tarife gore yaptim. Sadece firinda degil de guvecte pisirdim. Cok guzel oldu. Tesekkurler aciklamalarin icin.

umran dedi ki...

Memnun kaldigina cok sevindim aysenur.arizonadan malezyaya sevgiler...