Pazar, Ekim 08, 2006

MANTAR CORBASI & hamburger

Mantar corbasinin yillardir birkac cesidini deneyip aile olarak bu corbadan hoslandik.
6-7 adet mantari ince ince dograyip az sivi yagda kavurdum.Uzerine 4 kasik un koyup hizla kavurmaya devam ettim.Bir kasede 1,5 bardak sut 2,5 bardak suyu karistirip tencereye mantarlarin uzerine bosalttim.bunu yaparken birazini dokup hizla karistirip homojen yaptiktan sonra diger sut ve suyumu dokuyorum.Boylece topaklanma olmuyor.Karistirarak kaynamaya baslayinca kapatip tuzunu ilave ediyorum.Biraz karabiber ilavesi de yapabilirsiniz.

Alisveris icin ne zaman cocuklarla disari ciksak,Cocuklar genelde cok gordukleri hamburgerlerden yemek istiyorlar.Nadiren ve istemiyerek te olsa onlara balikli hamburgerlerden aldigimda oldu fakat sagliksiz olduguna inandigim icin evde yapmaya calisiyorum.Hamburger ekmegi icin

malzemeler:
(6 hamburger ekmegi icin)

  • 1 tatli kasigi kuru maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • yarim bardak sut
  • yarim bardak su
  • aldigi kadar un

mayayi ilik suya karistirip kabarmasini bekledim.Diger malzemelerini ilave edip gayet yumusak hamur elde ettim.Sekil verirken ellerimi unladim ki hamur yapismasin.Tepsiye biraz un serpip hamurlarimi koyup pisirdim.

Koftesini bildigimiz kofte gibi yaptim.Koftemde ekmek ici,sogan rendesi,1 yumurta,karabiber,kimyon tuz ve cok az maydanoz kullandim.

hamburgerinizin icine istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz.

11 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Menü harika görünüyor ellerine sağlık.Artık günümüzde hamburgeri sadece çocuklar değil büyüklerde aynı bir zevk ve iştahla tüketiyor,senin ki üstelik ev yapımı nefis olmuş canım.Çorbanda iştah acıcı görünüyor.Tekrar ellerine sağlık.Sana ve ailen harika bir hafta diliyorum,her şey dilediğin şekilde gelişsin.Sevgilerimle..

Hulya dedi ki...

bende isterim o hamburgerden

umran dedi ki...

merhaba damak tadi,zuhal yalcinin karnavalindan senin iftar menunu gorunce hayran kaldim.Masallah sana.ayrica ziyaretlerinle beni yalniz birakmadigin icin binlerce tesekkurler.Guzel yorumlarin icinde.Butun guzellikler seninle olsun.

umran dedi ki...

Hulyacim sana manti sozum vardi hamburgeride ekleyebiliriz.Yani senin en kisa zamanda bir Arizonayi ziyaret etmen sart oldu.Ozledik seni ayni zamanda.sevgilerimle...

kalimeero dedi ki...

goruntusu bile istahimi acti. ben de maalesef arada sirada boyle junk food'lari sevenlerdenim. hele de icinde patates kizartmasi varsa.. bu tarifi mutlaka denemek istiyorum.

Hulya dedi ki...

bende her site sahibine bende isterim diye yaziyorum,kalimeero bu yuzden epey bir sure sayfasina biseyler eklemedi haberin olsun umran abla:)

umran dedi ki...

kalimeero insallah denediginde memnun kalirsin.Evde yapinca bence daha lezzetli oluyor.Cunku icine istediklerini bol bol koyabiliyorsun.sevgilerimle..

umran dedi ki...

oruc oruc siteleri gezerken ,guzel yemekleri gordukce benimde istahim kabariyor hulya.Istemekte haklisin.arizona davetim de hala gecerli..

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Çok güzel yaaa... Ben hamburgeri çok severim. Ara ara da hamburger krizim tutar ama öğrenciliğimizde yediğimiz hamburgerlerin tadını artık bulamıyorum. Hazır köfteler yüzünden tabii ki. Bu tarifi mutlaka yapacağım evdekilere de sürpriz olur ama ramazandan sonra bir pazar günü. Ellerine sağlık canım :)

umran dedi ki...

bocuruk cugum,ne iyi ettin ziyaretinle, bende bocuruk nerelerde ki diyordum.ins saglik durumlari iyidir.ramazandan sonra mutlaka dene .cocuklar cok seviniyorlar.herseyin gonlunce olmasini diliyorum.

Adsız dedi ki...

Umran abla sizin cocuklarmi biz buyuklermi, ne zaman disari ciksak hep esime hamburger cok canim cekiyor diyorum, eve gidince sana yaparim diyor ama bir turlu cocuklardan zaman bulupta yapamiyoruz. Cok guzel gorunuyor, inshallah bir gun abnada yaparsiniz :)