Pazartesi, Ekim 02, 2006

SARMA ve surpriz KALP PASTA



Herkes sarmanin nasil yapilacagini bilir ama ben Havva arkadasimin tavsiyesiyle biraz degisiklikler yaptim ve tadini boyle daha cok sevdigim icin paylasmak istedim.Soganini bol yagda kavurup domates ve salcasini koydum.1 bardak pirinc yarim bardak bulgur ilave ettim kavurmaya devam ederken yarim bardaktan biraz daha fazla su koyup suyunu cekene kadar pisirdim.Taze nane ,maydanoz,kuru nane,karabiber ve 1 tatli kasigi kadar seker koydum.tuzunu ilave edip sardim. sarma biraz pistikten sonra tencerenin kapagini acip az zeytinyagi gezdirdim daha parlak oldular boylelikle. Kus uzumu sevenler ilave edebilirler.Ben bulgur ve seker koymayip butun malzemeyi robottan gecirip kavuruyor pirincini koyduktan sonra az su ilave ediyordum.
Kalp pastayida kizlara okuldan geldiklerinde surpriz olsun diye yaptim. Gercektende geldiklerinde cok sevindiler ozellikle ortanca kizim tabagi birakmak istemedi bende oylece resimledim.Normal bildiginiz kek tek farki uzerine saf cikolatayi benmari usuluyle eritip doktum. Buzdolabina koyunca donan cikolatalar yerken citir citir oldular.Cikolata sevenlere tavsiye ederim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili umran,sarma cok harika gorunuyor bende bulgurluyu deneyecegim,paylastigin icin tesekkurler. sema

umran dedi ki...

Tesekkurler sema ins memnun kalirsin.sevgilerimle

Hulya dedi ki...

benim annemde boyle yapardi sarmayi kesinlikle cok daha guzel oluyor,
supriz pasta ne guzel..kizlar ne sansli eve gelince evde bekleyen bir anne ve supriz pasta var:)

kalimeero dedi ki...

umran cok maharetlisin. masallah. Cocuklarin icin hevesle boyle seyler yapabilmen ne guzel.

kalimeero dedi ki...

umran cok maharetlisin. masallah. Cocuklarin icin hevesle boyle seyler yapabilmen ne guzel.

umran dedi ki...

sevgili kalimeero,tesekkurler canim .Sende maharetlisin yaptigin butun yemekler harika,sandal sefasina bayildim.Her gun sitene gidip bir bakiyorum neler yapiyorsun diye.Bu gunlerde cok mesgulsun galiba? sevgilerimle..

umran dedi ki...

Hulyacim ,cocuklari memnun etmek hosuma gidiyor.Rabbim her cocuga ona surprizler hazirlayacak birilerini nasip etsin ins.

Unknown dedi ki...

Umran'cim Merhaba,

MAsallah pastan ne kadar hugeee oyle:)cokda gusell gorunuyor.Ellerine saglik cnm.

Bu arada baktim Arizonadaymissin.Orada tanidigim varmid diye dusunuyorum.Seni cok sevdim ulasmam lasim:)Bu resideki senmisin cnm pastayi kucaklamis yardima ihtiyac varmi:)

Ben insallah su link ekleme isini musait zamanda yapicam oglumdanve iftarlardan firsat bulrusam:))

Operim cnm.AEO

Gulenay

umran dedi ki...

Gulenaycigim,pasta huge degil aslinda reimde oyle cikmis,resimdekide ortanca kizim. bende senin siteni ara sira ziyaret edip duruyorum,iftar menulerinden yararlanmayi dusunuyorum.SEnde aeo. sevgilerimle