PILIC ANTIL
Pilic Antil tarifini amcamin oglu Omer vermisti.Kendisi ascilik okulunu bitirip bir turistik otelde sef olmus henuz 20 li yaslarda genc bir ascidir.Yaklasik 2 hafta sonra askere gidecegi icin ona iltifat olsun diye bu tarifi denedim.
malzemeler
sosu :
- 3-4 yemek kasigi hardal(mustard-hotdoglarda kullanilan sos)
- 2-3 dis sarimsak
- karabiber
- kekik
- tuz
- az sivi yag
Bir kasede hardal,dovulmus sarimsak(ben incecik rendeledim)karabiber,kekik,tuz iyice karistirilir.Kivami yogurt gibi olana kadar sivi yag eklenerek karistirmaya devam edilir.Butun tavuk yada parcalanmis tavuklarin uzerine bolca sos surulur.Firinda kizarana kadar pisirilir.Yaninda patates garnituru ve pilavla harika oluyor.
38 yorum:
hardalla demek cok degisik,hardal ansil koktu piserken,tadi hafifmi tavugun ne cok soru sordm dimi:)bu avakadolu salatalara bende fena alistim,acayip hosuma gidiyor
umran ellerine sağlık ..amcanın oğluna hayırlı askerlikler... şu avakado nasılyeniyor ? biz kaç sene önce almıştık ama çiğ pek hoş olmuyor .. sevgiler...ferhan.
Ümran'cım çok pratik bir tarif ben hardalı pek sevmem ama tavukdaki piştiğindeki tadını merak ettim ellerine sağlık, amcanın oğluna hayırlı tezkereler Ebru
amcanızın oğluna hayırlı askerlikler dilerim.
yemek çok lezzetli görünüyor. elinize sağlık. pişirken su konuluyor mu?
CEREN
Merhaba canım çok güzel kızarmış piliçler ellerine sağlık. Hoşça kal.
Amcanın oğluna hayırlı teskereler şimdiden,umarım hayırlısı ile gidip gelir bir çırpıda.
Tavuklar harika olmuş ellerine sağlık,çok değişik bir tat olduğunu hemen belli ediyor.Yapıp denemek gerekiyor acilen hemde.Afiyetler olsun..Sevgilerimle
TARİFİ DENEYEN VAR MI ARKADAŞLAR? YORUM LAZIM BANA :)
Hulyacim,bende hardal sosunu sevmiyorum,ama pistikten sonra o koku olmuyor.degisik guzel bir tad ben begendim.Hatta benim kizlari biliyorsun degisik seyleri pek yemezler ama severek bu tavuklardan yediler.piserkende oyle kotu kokmadi.
ferhancim,ilk avakadoyu denedigimde nasil yenecegini bilemeyip sadece yaglayip tuzlamis sonrada hic begenmeyip atmistik .sonra amerikali bir arkadas bu salatadan yapti bizi evine davet ettiginde,bol limonlu cok lezzetli geldi.artik bizim evde yapilir oldu;)sevgilerimle
tesekkurler ebrucum,
tadi gayet guzeldi tavuklarin.sevgilerimle..
piserken su konulmuyor tavuklar kendi suyunu birakiyor cunku.ben genelde firinda tavuk pisirdigimde hic su koymuyorum.Hatta tencerede kisik ateste susuz pisirilebilir.sevgilerimle cok tesekkurler..
yukaridaki yorumu ceren icin yazmistim isim koymayi unutmusum kusura bakma canim..
perihan tesekkurler canim.sevgilerimle..
gulcugum,guzeel yorumlarinla herzaman moral buldugum yuregi guzel insan,cok tesekkurler...
isimzsiz arkadasim ,ins deneyip yorum yazarlar...sevgilerimle..
valla bence deneyenlerden yorum beklemeye gerek yok herşey ortada.tavuk,hardal birarada nefis olmaması mümkün mü? ellerine sağlık bu saatte acıktığımı hissettim tavukları görünce narrr gibi kızarmışlar :)
seda
tarifname.blogspot.com
sedacim insallah senin eklerini de denemeyi dusunuyorum.nefis gorunuyorlar.her tarifin gibi:)
Merhaba Ümran
evdeki hardalları tüketmek adına bu tarifi deneyeceğim. Başka türlü kullandığımız yok çünkü.. Ne güzel böyle herkesten birşey öğreniyoruz.. Sonra da kocalarımız çevremiz, "sen ne güzel şeyler yapmaya başladın böyle" diyorlar:))
Bu tarif ile bana bir yemek fikri verdiğin için çok teşekkürler
hala askerliğim ankara etimeskut tank şoförü olarak çıktı ayın 24dünde teslim olacağım,yegenlerimi benim yerime öpüver,eniştemede slm söylersin,kib.
ayrıca tarifimi denediğin için teşekürler,begendiğinize sevindim.bana hayırlı teskere dileyen herkezede teşekkürlerrr.
pinarcim aynen bende oyle mustard almis ve tadini pek sevmeyip bitirememistim.iyi oldu benim icinde.evine davetin icinde tesekkurler canim.2 yilda bir Turkiyeye gidiyoruz.Cok isterdim buradan tanistigim arkadaslarimla bir araya gelmeyi.ne iyi olurdu degil mi?
Omercim.hadi hayirli olsun sana hayirli teskereler.tarif icinde tesekkurler.
Sizin ailede yemek olayi bay bayan ayirt etmiyor demek co guzel :)
Firinda kac derecede pisiriyorsun ve tepsinin ustunu kapatiyr musun diye iki adet sorum olacak Umran'cim :)
Ellerine saglik!
Sevgiler
lamacim tepsinin ustunu kapatmadim.375 F pisirdim.biliyorsun buradaki tavuklar cok kolay pisiyorlar.
bu arada boreginin neli oldugunu baya merak ettim.kikirdak yazacaktim ama vazgectim yok degildir diye:))acele cevap istiyoruzzzz.sevgilerimle
boreginin neli oldugunu yazdigini bilmiyordum yorumuna cevap yazarken baktim yazmissin.sevgiyle..
Öncelikle askerinize hayırlı tezkereler diliyorum. Askerliği rahat bir yere çıkmış gözüküyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Sevgili Pınar ne güzel söylemiş birbirimizden güzel güzel şeyler öğreniyoruz böylece etrafımızdakilerden de sürekli iltifat :) Çok güzel bir tarif hakikaten. Tavuk yemekleri ne kadar çeşitlenirse o kadar iyi. Çok yapılıyor çünkü. Ellerine sağlık canım :)
sevgili elvan,
insallah kizin ve baban daha iyidirler.yazini okurken cok duygulandim.pinar in dedigi gibi guzel seyler ogreniyoruz iltifatlarla birbirimizi mutlu etmenin yaninda zor gunlerdede dertlerimizi paylasabiliyoruz.Ne guzel boyle dostlarimiz oldugu icin.hepiniz sagolun ve varolun arkadaslar.
Tavuk nar gibi kizarmis,hardalsosunu birde böyle deneyim,sizinkiler gibi olacakmi,elinize saglik
sevgili oznur yorumundan sonra siteni ziyaret ettim.aslinda bu bende adet oldu sanki yorum yazan arkadaslari sitelerine bakarak taniyacakmisim gibi oluyor.Almanya daymissin.Turk kulturunu ve yemeklerini tanitma cabalarinizi tebrik ediyorum.yaptigin yemekleri gorunce tavuklari benden daha guzel yapacagina eminim.arizonadan almanyaya sevgiler...
MERHABA ÜMRAN'CIĞIIIIM
SİZİN ORALARDA SAAT KAÇ ŞU AN BİLMİYORUM AMA BİZDE SABAHA KARŞI 05.21 VE DAHA YENİ EKLEDİĞİM TARİFTE ADINI GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ.BU ARADA HAZIR ZİYARET ETMİŞKEN SAYFANI GEZDİM VE ÇOK BEĞENDİM ELLERİNE SAĞLIK ÖZELLİKLE SON YAZINDAKİ MASA ÇOK HOŞ AMA BEN BU PİLİÇLERE TAKILDIM VE YARIN MUTLAKA YAPACAĞIM ELLERİNE SAĞLIK;)
SEVGİYLE SAĞLIKLA KAL...
MERHABA BEN FILIZ UZUN SITENIZI TAKIP EDIYORUM COK BEGENDIM ACIKCASI BENDE AMERIKADA YASIYORUM SIZE BIR SORUM OLUCAK BU TARIFI YAPMAK ISTIYORUM SORUNUM VAR HARDALIN INGILIZCE KARSILIGINI VERIRSENIZ SEVINIRIM IYI GUNLER
sevgili zuhalcim suan saat burada aksam 9 ve bende senin siteni hergun ziyaret edenlerdenim.ilk yorumu ben yazmak istedim.masallah sana siteni guncellemek adina uykularini feda ediyorsun.sevgilerimle...
sevgili filiz,
yorumunla beni mutlu ettin.
hardal mustard demek ve ayni ketcaplar gibi sekli.hani burada hotdoglarin uzerine koyuyorlar ya ketcapla beraber onlar iste.insallah anlatabilmisimdir.sen hangi eyalettesin?
sevgilerimle...
Merhaba Ümran
az önce senin tarifin Piliç Antil i yaptım. Yanına da patates püresi. Akşam yemeğimiz hazır sayılır:) Tarif için tekrar teşekkürler. Dolapta bekleyen hardallar da kullanılmış oldu:) Türkiye ye geleceğin vakti haber verebilirsen burdaki diğer blog sahibi arkadaşlarla birlikte bir buluşma ayarlayabiliriz belki..
sevgiler
sevgili pinar
insallah begenmissindir.Boyle bir bulusma benimde hosuma gider.Haberleselim insallah.sevgilerimle....
Ümran'cığııım tekrar merhaba;)Pazar günü patates ye etkinliği için patatesli tarifimin yanına senin antilleri yaptım inanılmaz güzel oldular paylaşımın için çok çok teşekkür ederim yaparken hardal acaba çok acılık verirmi diye endişem vardı ama inanılmaz güzel oldular tekrar teşekkür ederim;)
SEVGİYLE KAL...
Zuhalcim,nasil mutlu ettin beni.Memnun kalmana cok ama cok sevindim.Bende ilk defa denedigim bu tarifte hardal konusunda tedirgindim ama pisince harika oluyor.Etkinlik icin yaptigin tarifi cok merak ediyorum.Yine zarif bir tarif yapmissindir eminim.En guzel hafta diliyorum senin icin.sevgiyle....
umrancigim ben filiz hatirladin sanirim tarifi yaptim harika oldu ellerine saglik ailece bayildik bu hafta tekrar yapicaz yardimin icin tesekkurler biz newyork eyaletinde long island da oturuyoruz siz nerde bulunmaktasiniz eger yakinsak gorusmek isterim bizde yeni blog actik kizima beklerim canim
Filizcim evet hatirladim seni.Ben arizona tucson dayim.Biraz uzagiz ama nasip diyelim.Blogunuzu ziyaret edecegim.sevgilerimle.
Yorum Gönder