KARLI KUTUK PASTA
Bugun aksam caya gelen misafirlerim icin yaptigim bu kutuk pastadan geriye bir dilim dahi kalmadi:)Bu pastanin yaninda mercimek koftesi ve borekte vardi.En yakin zamanda onlarin resimlerini ve tariflerinide koyacagim insallah.Pastanin bembeyez kar yagmis gibi olmasini istedim normalde kahverengi kutuk gibi yapiyordum.Kar a olan ozlemimdenmidir bilmiyorum.
Bulundugum sehir Tucson Arizona'ya hic kar yagmiyor.Birkac yil once cok az yagmis ama hic birikmemis.Insanoglu hep olmayani ister.Cok soguk olsa sicagi ,sicak olunca sogugu arar.Arizona kisin cok soguk olmuyor.Hatta su siralar biraz serin ama hala kisa kollular giyiliyor.Cok ilginc bir durumda Amerikalilarin soguk gunlerde dahi kisa kollu sortlu gezmeleri beni hep sasirtmistir.Karla kartopu oynamayi,uzerinde yurumeyi,kardan adam yapmayi dunyanin yuzunu biranda bembeyez gelinlik gibi boyayan manzarasina bakmaya doyamadigimiz kardan esinlenerek yapilan karli kutuk pastanin tarifi soyle:
Pandispanyasi:
- 4 yumurta
- 2 kahve fincani seker
- 4 kahve fincani un
- 1 cay kasigi dolusu kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kremasi:
- 3 bardak sut
- 5 yemek kasigi seker
- 3 kasik misir nisastasi(corn starch)
- 3 kasik un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kasigi margarin(ben koymadim aslinda unutmusum ama pek te farketmedi)
- Yarim kutu hazir krem santi(wipped topping)Yada yarim bardak sutle yarim paketi cirpip yapabilirsiniz
kremasini kahverengi isterseniz 3 yemek kasigi kakao yada cikolata koyabilirsiniz.
Kekini hazirlarken 4 yumurtayi mikserle kopurtene kadar cirpin.Sonra sekerini ilave edip cirpmaya devam edin.Ununu vanilyasini ilave edip dikdortgen buyuk tepsiye yagli kagit doseyip kekinizi uzerine yayin.Kekinizin cok az oldugunu gorup panige kapilmayin.Kasik yardimiyla incecik hertarafa yayin.Onceden isittiginiz firinda uzeri cok hafif pembe olunca hemen cikarin.Puf noktasi burasi beyaza yakin olmali cok beklerseniz kekinizi rulo yapmakta gucluk cekersiniz.
Pisen pandispanyayi yagli kagidin yardimiyla rulo yapip uzerine bir mutfak havlusu ile ortun.Agirlik yapip acilmasin diye.Bir kac dakika sonra yavasca acip tekrar rulo yapin.Kek soguyunca kagidini cikarip.Ilik kremasini icine surun.(kremenin yarisini)Ve rulo yapin.
Kremasinin hazirlanisi:Krem santi haric diger malzemeleri ocakta pisirin.Soguyunca krem santi ile karistirin.
Kekimizin uzerine kremamizin yarisini yayip istediginiz meyvelerden serpistirip alttaki yagli kagit yardimiyla yavasca kremasini disari kacirmadan ve bosluk yer birakmayacak sekilde rulo yapin.Bu rulo keki misafir gelecegi gunun birgun oncesinden yapip buzdolabina kaldirip ertesi gunu ust kremasini surup susleyebilirsiniz.Boyle yapinca kekiniz daha yumusak kremayla ozlesmis olacaktir.Uzun bir rulo kekiniz oldu.Iki ucundan verev iki parca kesin.Ve bunlari kutukteki budaklar gibi istedigiz sekilde yanlara koyun.Kalan kremayi uzerine surup.istediginiz gibi susleyin.Kahverengi krema yaparsaniz.tirtilli sekilde kremayi surun bu agac sekline daha cok benzeyecektir.Benim karli kekim pek agaca benzemedi galiba .Ama cok lezzetliydi dilimlenmis halinin fotografini bile cekemeden yenilip bitti.Agzinizin tadinin hic bozulmamasi dilegimle...