Salı, Ocak 08, 2008

Lollipop Seker

Cocuklar kis tatilinde evde olduklari zamanda yaptik bu sekerleri. Karneleri de cok guzel olunca onlar icin birseyler yapmak gerek diye dusundum. Oldukca basit bir tarif. Yaptiktan sonra bu kadar kolay olacagini bilseydim daha once de yapardim dedim kendi kendime. Ayrica katki maddesiz ,guvenebileceginiz , ev yapimi lollipoplar bunlar. Orjinali bu siteden.
Zuhal Yalcin'in sayfasindada guzel bir tarif var onada bir goz atin derim.

Malzemeler:

  • 2 cup seker
  • 1 cup su
  • 2/3 cup light corn syrup (koyu baklava serbeti kivaminda misir surubu)
  • 5 damla kirmizi gida boyasi ( ben daha az kullandim)

Not: Amerika'daki arkadaslar corn syrubu walmart tan aldim ve gayet ucuzdu. Corn syrup bulamayan arkadaslar corn syrup yerine seker miktarini artirip yapabilirsiniz diye dusunuyorum maksat koyu kivamli bir serbet elde etmek.

Su , seker ve misir surubunu tencerede koyulasincaya kadar kaynatiyoruz. Kivamini anlamak icin su dolu bardaga bir damla damlattiginiz zaman dagilmayip damla seklinde sertlesip seker oluyorsa kivamini yakalamissinizdir. Sonra gida boyasini ekleyip Yagli kagit uzerine koydugunuz cubuklar yada kurdanlar uzerine kasikla dokuyoruz. Cok cabuk katilasiyor. Bu islemi cabuk bir sekilde yapmaniz lazim yoksa tekrar isitarak sivilastirip dokmeye devam edebilirsiniz. Soguyan sekerleri alip hemen yiyebilirsiniz. Cocuklar hep mutlu olsun ki annelerde mutlu olsun , Hem annelere ;) hemde cocuklara afiyet olsun.

27 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Ümran lollipoplar çok güzel olmuş çocuklara afiyet olsun.
ümran senin pastane kurabiyelerini çok beğenmiştim pazar günü denedim ve yapamadım torbadan sıkamdım yapıştı torbaya hevesim yarım kaldı nerde hata yaptım bilmiyorum.bak sen gelip yapıcaksın borçlandın ona göre.))
sevgiler..

umran dedi ki...

Ferhancim,
kati oldugu icin mi olmadi yoksa anlayamadim. Acaba yagi kasikla olcerken dolu dolu almak gerekiyordu, yada yumurtanin buyuklugune bagli olarak hamurun kivamimi farki oldu. Benim yaptiklarim yumusak oldugu icin cok kolay sekil aldi. Hic zorlanmadim. Orjinal tariften aynen yaptim.
Tamam canim yapmazmiyim senin icin. belki sen gelirsin buralar o zaman yaparim. sevgiler

Adsız dedi ki...

UMRAN HANIM
lollipoplar harika gorunuyor. gida boyasini amerikada nerden aldiniz birde cubuklar cok orjinal duruyor onlari nereden bulabilrim .Tesekkurler.

umran dedi ki...

sevgili Nesrin,
Gida boyasini Walmarttan aldim.Jel halinde 4 renk birlikte satiliyor.Ve Kosher.Cubuklarida michaels dan almistim ama walmartta daha ucuza satildigini gordum.Dugun malzemeleri satan bolumunde.
sevgiler

yemek dedi ki...

Çok tatlı olmuşlar bunlar. Tabi ki desene zaten şekerler.:))
Benimkiler bayılır, denerim inşallah.
Sevgiler...

Yaren dedi ki...

yani ümrancim gercekten süper.Ilk okudugumda yok canim dedim,yani pasta velan oluyorda anladik ama seker de yapilmaz ya canim dedim.Gercektende yapisin,süper,ellerine saglik.Benim kücükken cok sevdigim sekerlere benziyor:)

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim,
harika olmus bu sekerler, hem cocuklar icin de ev yapimi olmasi cok iyi. Senin de ellerine saglik diyorum, renk secimi de o bicim olmus, civil civil insanin cocuk olasi geliyor. Zuhal hanimda bende görmüstüm bu tarifi.

Bana da beklerim.

Selam ve sevgilerimle..

Disalce dedi ki...

merhaba....

ben bu şekerlerden yaparsam kızım benim peşimi birdaha bırakmaz....

ellerine sağlık...hakikaten güzel bir tarif...

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Ümran,
Lolipoplar harika,harika ve de harika...
Ellerine sağlık..
Sevgiler,

ab-ı hayat dedi ki...

Kızımın bayılacağı bir tarif,ellerine sağlık nefis ve orjinal olmuş.



sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Canımmm Ümran, bayılırım lolipop şekerlere..

Beni şekerle kandırabilirsin :)))

Nefis olmuş.. Hem hijyenik hem anne ürünü hem de leziz..

Çocuklarınız pek şanslı..

Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok başarılı bir şeker yapımı olmuş canım ellerine sağlık.
Sevgiler…

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Umran,
Tam cocuklara yonelik olmus.

Guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Ümran'cığım,
Bunlar sadece çocuklar için değil lolipop seven büyükler içinde çok güzel (benim gibi)..)))Ellerine sağlık canım..Acaba denesem seninkiler gibi başarılı olabilirmiyim??Ferhan'a gitmeden bizede uğrarmısın canım??

Sevgilerimi gönderdim sana Ümran'cığım..

Adsız dedi ki...

Umran'cigim,
Ellerine saglik cok guzel gorunuyorlar. Sevgililer gunu icin deneyecegim. Cok iyi bir fikir oldu bu.
Sevgilerimle...
Hatice

İlker Ergin dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık.Bende televizyonda bir programda görmüştüm.Dünyaca ünlü bir şekerleme ustası yapıyordu.Tarif aynı süper olmuş.Sevgiler...

umran dedi ki...

Hepinize cok tesekkurler ,kocaman sevgiler.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bayıldım bu lolipoplara:)))
ellerinize sağlık,
oğlum büyüsün 1 tane oğluma 2 tanede banaaaa:)))nefisss...

umran dedi ki...

Zeynep cok hossun 1 ogluna 2 sana ha.Ayni ben;)

SOFRAM dedi ki...

Merhabalar, çok güzel bir bloğunuz var, emeklerinize sağlık, hele de bu şekerlere bayıldım,bizim çocuklar büyüdü ama yine de çok severek yiyorlar bu şekerleri, en kısa zamanda onlara bir sürpriz yapayım, çok teşekkürler, ellerinize sağlık, sevgiler...

umran dedi ki...

Denediginde insallah memnun kalirsin sofram.
sevgiler

Hulya dedi ki...

umran abla kalipsiz nasil oyle duzgun sekil verdin?bende bu hafta okulda yapicam cocuklarla birlikte ins,cevabini bekliyorum,ellerine saglik

umran dedi ki...

Hulya'cigim,
Kasikla doktum. Koyu kivamli bir surup oldugu icin dokerken yuvarlak dokuluyor zaten. Aman dikkatli ol cok sicak. Cocuklar yaklasmasin dokerken.
Selamlar Arizona'dan

Unknown dedi ki...

Umran, harikasiniz!!gectigimiz haftasonu kizimi mutlu etmek icin yaptim:))suan sekere doymus bir halde:)ertesi gun kultur merkezindeki cocuklara getirdim, kizimin seker istegi uzerine yaptigimi soyledigimde nasi bir cool anne imaji cizdigimi anlatamam:)))hayranlikla beni izlediler, bol bol tesekkur ettiler:))Esim sekerli yaptigima inanamadi, ertesi gun gelen misafirimizse dalga gectigimizi sandi:)))yani acayip profesyonel bir tarif:)ellerine saglik! Paylasimin icin tesekkurler!

Hulya dedi ki...

ya umran abla benimki olmadi,sonra bende macun sekere donusturdum,bilmem nerde hata oldu,aha mi fazla kaynatcaktim,yoksa cok mu kaynattim,?

burçak dedi ki...

Merhaba lolipop nereden satın alırım die internette dolaşırken sizin yapmıs olduğunuz ürünü buldum.. harikalar:) elleirnize sağlık ..
yaparken kullandıgınız ürünleri nerelerden aldınız bir kaç isim yazmıssınız ama ben bulamadım onları..
yardımcı olursanız sevinrim..

umran dedi ki...

Burcak,
Corn syrup (misir surubu) nu walmart dan aldim. Siz hangi ulkedesiniz bilemiyorum .Ama bulamazsaniz Zuhal yalcin'in tarifini deneyebilirsiniz . linkini vermistim yukarida. Henuz deneme firsatim olmadi ama meyve suyuna bol seker koyup iyice koyulasana kadar kaynatip, suya damlattiginda donacak sekilde seker yapmayi dusunmustum.Maksat baya koyu kivamli serbet elde etmek.Bilemiyorum yardimci olabildim mi?
Hulya
Serbeti az kaynattigini dusunuyorum.Suyun icine damlattin mi serbetten?