Çarşamba, Eylül 27, 2006

EN KOLAY LAHMACUN



  • Amerikada uncooked tortilla adinda pismemis hazir tortillalar satiliyor benim aldiklarimda katki maddeleride olmadigi icin guvenle yiyiyorum.Bu tortillalardan beni haberdar eden Hulya arkadasima nasil tesekkur etsem azdir. Kendisi bu tortillalarla harika borekler yapiyor.Bu lahmacunlarin hamuru hazir ve acilmis oldugu icin kisa zamanda hazirlayabiliyorum.
    • yarim kilo kadar kiyma
    • 1 buyuk sogan
    • 2 dis sarimsak
    • 2 buyuk boy domates
    • 1 yesil biber(buradaki biberler buyuk oldugu icin)
    • maydanoz
    • 1 kasik domates salcasi
    • 1 kasik biber salcasi
    • tuz, karabiber

    1 yasindaki kizim cok musade etmedigi icin kiyma harcini robotta cabuk bir sekilde hazirliyorum.tortillalari buzlukta muhafaza etmek gerektigi icin onceden cikarip cozulmesini sagliyorum.kisi basina en fazla 3 tane, cocuklara birer tane tezgah uzerine siralayip harci elle yayiyorum.Firini broile getirip (yani ust bolumu calisacak sekilde)once teflon tavada altini sonra firinda uzerini kizartiyorum.Bu islemler hem ocak hem firin cok sicak oldugu icin cok kisa surelerde pisiyorlar yakmamaya dikkat etmek gerekiyor.Inanin cok leziz oldular.Hazir pismis tortillayla da denedim onlarda guzel oldu ama ben bunlari daha cok sevdim.Pismis tortillalarda sadece firinda pisirdim.Lahmacunlarinizin yaninda mutlaka bol soganli maydanozlu salata ve ayrani unutmayin;)

12 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Kızlarını Allah bağışlasın. Benimkiler de 11 ve 3 yaşında. Tortilla burada da yeni yeni büyük marketlerde satılmaya başladı ama pişmemişini görmedim. Pişmişlerinden alıp hazır döner falan ısıttığımda dürüm yapmak için kullandım. Ama eşime yağlı geldi. Bu nedenle son zamanlarda da almadım. Ama lahmacun kızlarımın da sevdiği bir yiyecek pişmiş tortilla ile yaparım artık.
Ne güzel sayfana her gün yeni bir tarif ekliyorsun. Maşallah sana...
Yazının içinde link verirken internet adresi gibi çıkmamasını yani mesela hülya nın sitesinden bahsettiğin şekli ile görünmesini nasıl sağlıyorsun? Yardımcı olursan sevinirim:)
Sevgilerimle...

umran dedi ki...

Sevgili Bocuruk,
Once kelimenin uzerinden mouse la tariyorsun ve mouse u kelimenin uzerinde birakip ctrl ve shifte ayni anda basip A ya basiyorsun bir kutucuk acilacak asil adresi oraya yaziyorsun.Insallah anlatabilmisimdir. sevgiler

Hulya dedi ki...

sitene bayildim,cok guzel olmus.cok harika bir fikir kizlar icinde.
birde evi tabaklari falan gorunce duygulandim yine iste,herseyi ozluyor insan,ufacik esyalari bile ani birakiyor
hulya

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Ümran,
İşyerinde hattım kötü olduğu için akşam deneyeceğim inşallah anladığımı düşünüyorum. Yardımların için saol. Ayrıca bu tür incelikleri nerelerden öğrenebiliriz o konuda bir bilgin var mı?

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Lahmacunların çok güzel olmuş tıpkı burdakiler gibi.))Sanki fırından yeni çıkmış servise hazır bekliyorlar.Hımmm inan çok kışkırtıcı.Torilla'lardan artık burda da satılıyor ama lahmacun yapmak için müsait değil zira kalın kaçar.Hamuru henüz yok sanırım 3-5 sene sonra burda rafları süslemiş olur.))Kızlarını da Allah bağışlasın,ağzınızın tadı bozulmasın..SEVGİYLE KALIN..

umran dedi ki...

Sevgili damak tadi,
Teskkurler yorumun icin.Buradaki tortillalar kalin degiller.zamanla oradada olur ins.bu arada siteni cok beyendim gayet zengin bir site.tebrikler..
ssevgiler...

kalimeero dedi ki...

Umran, ben de bu pismemis tortilladan gecenlerde lahmacun denemistim. Ama boyle yapmak kendi aklimiza geldigi ve baska bir yerden tarif almadigimiz icin biraz zorlandik. tadi cok guzeldi ama pisirirken birkac farkli metod denedik. Sen firina atarken altina folyo, tepsi vs koyuyor musun? Kiymasi o kadar kisa surede pisiyor mu? Bir de tavada degil de, her iki tarafini da firinda pisirsek? bir lahmacun hastasi olarak puf noktalarini ogrenirsem bunun dunyalar benim olacak. zira ikinci denemeyi ben normal hamur acarak yapacaktim, vakit harcamak pahasina. sagol.

umran dedi ki...

Sevgili Kalimeero,
Boyle once tavada sonra firinda broilde pisirmemin nedeni lahmacunlarin altininda pismesini saglamak.sadece firinda pisirince alt lisimlari cok iyi pismiyor.Broilde pisirmemin nedenide altlari tavada pistigi icin sadece uzerinin pismesini saglamak.Bu yontemle ben daha cabuk yapiyorum.Tepsiyi firina bos koyup firini isitiyorum.Tavada altini pisirip firindaki tepsiye tavadan kaydiriveriyorum.Digerini tavaya alip pisirirken firindakini spatula ile tabaga aliyorum.Acma lahmacunda daha onceleri cok yaptim.onlari kapakli tavada pisiririyordum.Ama pratik oldugu icin artik boyle yapiyorum.Ins yardimci olabilmisimdir.sevgiler...

kalimeero dedi ki...

Ben firinin once altini sonra broil'ini acsak diye dusunmustum, ama kiyma pisiyorsa sorun yok. tesekkurler.

Hulya dedi ki...

arkadaslar;
ben firini once acip kizdiriyorum,sonra firin tepsisine(bazen firinin izgarasinada) aluminyum folya serip altini sivi yagla yagliyorum,(yumurta fircasiyla).firina verip lahmacunlari 500F de pisiriyorum.hem altlari hem ustleri kolayca pisiyor.tavada altini pisiren bir arkadasima bunu gosterdigimde cok sevinmisti:)yazayim dedim:)

özlemköse dedi ki...

Ümran Hanım,, pişmemiş tortillaları Amerikada hangi markette bulabileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı?Sevgiler

Adsız dedi ki...

ozlem cim
costco, trader joes ve walmart ta var. sevgiler

umran