KADAYIFLI BAKLAVA SARMA,RED SNAPPER BALIGI
Birkac arkadasin istegi uzerine tatlinin tarifini yazmak istedim.
Malzemeler:
- baklavalik yufka
- 2 stik (200 gr kadar)tuzsuz tereyegi
- yarim bardak ceviz
- yarim paket kadayif
serbeti:2,5 bardak seker,2,5 bardak su,birkac damla limon suyu
Baklavalik yufkalardan 2 taneyi alip ikiye katliyoruz.En kenarina sira halinde kadayifi koyuyoruz.Biraz ceviz serpip rulo halinda sariyoruz.sonra 2cm kadar kesip tepsiye dosuyoruz.Tepsi dolunca eritilmis tereyegini hertarafina gezdirip pisiriyoruz.Serbeti onceden hazirlayip sogumaya birakmak lazim.Serbet soguk ,tatli soguga yakin ilikken dokup afiyetle yiyoruz.
MARKETLERDEKI ALBENI
Bence insan acken carsiya cikmamali.Gordugu herseyden almak istiyor.Gerekli gereksiz herseye bakmak ayni zamanda vakit kaybinada neden oluyor.Marketlerdeki albeni tarzindaki tezgahlarda buna yardimci oluyorlar.Elbette alisveris yapilmali ,fakat ne alinacagi tespit edilip liste hazirlanip cikilmali.
Turkce bu baligin adini bilemiyorum.Fakat balik severlere onermek icin yayinlamak istedim.Eti beyaz ve hafif bir balik.Misir unuyla tavada az yagda kizarttim.Firindada pisirilebilir.Yada mangalda.
Resmine bakip korkunc gibi gelmesin.Gorunusu gayet sevimli bir balik.Resimde biraz garip cikmis.
21 yorum:
Ümran'cığım,
İflah olmaz bir balıksever olarak o kızarmış balık görüntüsü nasıl da balık yeme isteği uyandırdı bende bilemezsin. Öyle de bir huyum var ki canımın istediğini yiyene kadar ne yersem yiyeyim karnım doymaz benim :) Neyse ki evde ton balığı var akşam ondan yiyeceğim artık ne yapayım :))Ellerine sağlık. Bu arada tatlın da nefis gözüküyor canım.
Ümran ikiside süper görünüyor bizde balığı çok seviyoruz acaba bu balık bizim Tekir veya barbunya'laramı benziyor.Eğer ondansa gerçekten çok lezzetli bir balık ellerine sağlık kolaylıklar iyihaftasonları Ebru
Ümrancım bu tatlıda bende yapmıştım gerçekten güzel oluyor balığa hasret biri olarak resmine iştahla bakıyorum ellerine sağlık canım sevgiler...
harika yemekleriniz var ellerinize sağlık bugün gördüm bloğunuzu çok güzel lezzetler var denenicekler listeme aldım bikaçını birde muhallebili bisküvili tatlıyı yazarmısın çok güzel görünüyor yapmak istiyorum onuda
Sevgili Ümran'cığım,
Balık tek başına muhteşem bir balık sever olarak hiç dayanamam,pekde leziz olmuş ellerine sağlık.Tatlından bizde sık yaparız,birde onun farklı bir çeşidi var annem yaparsa yayınlarım bende.))Hepsi birbirinden güzel ve nefis olmuşlar,afiyetler olsun..
Sana ve ailene mutlu bir hafta sonu diliyorum canım.Sevgiler.
Umran cok fenasin yawww..Oglum dis cikariyor su gunlerde kimseye bakamadim.Bugun girdim bloguna.Kizim kasla goz arasinda ndoldurmussun siteyi:))balok nefis gorunuyor.Bak guzel bir tavsiye oldu.Biz iki cesit baligisa sikismiz kalmistik.Nerden alicam peki ben bu portlek gozlu baligi:))
Birde o tatli ne muhtesem oyle.Masallh yaa...Hadi optum:))
Gulenay
Bocurukcugum,
Bende senin gibi balik severlerdenim.baktim millet hamsiler pisiriyor.(burada hamsi de olamayinca )bende degisik balik arayislarina giristim tabi.sevgilerimle
ebrucum ,balik cesitlerinden anlamam ,bende esime sordum.Bu balik barbun degil buyuk bir balik.Tekir de olmadigini soyledi esim.O da emin degil ama mercan baligi olabilir dedi.sevgiyle kal.
Sevgili dileks, muhallebi :
3 bardak sut ve sekeri kaynamaya birakiyorsun.1 bardak sutte 1 fincan nisasta ve 1 fincan pirinc ununu karistirip kaynayan sute hizla karistirarak dokuyorsun.Pistikten sonra tepsiye kakaolu biskuvi doseyip uzerine yayiyorsun.Soguyunca krem santi suruyorsun.Insallah isine yarar.Sevgilerimle
Sevgili gul,eminim annenin yaptigi daha guzeldir.Hayran kaldim sizin davetteki yemeklere.Masallah size.En guzel haftasonu bu hafta sonu olmasi dilegiyle.
Gulenaycigim,
ayni dis cikarma problemleri bizdede var.Kolay gelsin sana.
Baligi esim cin marketinden almis.Tazeydi geldiginde.Insallah bulursunuz oralarda.
Sevgilerimle...
sevgili armeda,
Siteni arasira ziyaret ediyorum.Tatlilarin kurabiyelerin,yemeklerin goze hitap eden nefis seyler.Masallah sana 2 cocukla harika seyler yapiyorsun.Ziyaretin icin tesekkurler.Sevgiyle kal.
Sevgili Ümran;
Ziyaretin sayesinde sayfandan haberdar oldum,sanırım ilk kez yorum yazıyorum sana.En çok hoşuma giden 3 tane kızının olması:))
Biz de 4 kız kardeşiz bilirim kızlarla dolu evlerin sıcaklığını.
Tariflerin gerçekten çok güzel.Özellikle balığa uzun uzun baktım.Bayılırım balığa.Sık sık görüşmek dileğiyle...
sevgili beyhan ,
bende ilk defa rastlamistim sitene,genelliklede begendigim sitelere yorum birakiyorum:)
bende hergun sukrediyorum tatli kizlarim icin.gorusmek uzere....
oooo umran abla ne guzel.bende bulayim bu baligi cok seviiyorum bende baligi bakim burda cin marketi varmi:?)
Beyhan bu arada bende burdurluyum.
Hulya sen bu baligin turkce adini biliyormusun?Manzara resimlerine bayildim.
hayir :)selmaya sorsak mi o bilir:)manzaranin aslina davetlisiniz utah'a..
Ümran'cığım hemşehri sayılırız o zaman:))
Snapper baliginin Turkce adi "Mercan". Boylece faydalandigim bu sayfaya katkim da oldu :).
Herkese neseli gunler dilerim.
red snapperi çevirince kırmızı çıtçıt çıktı ama görünüş olarak sazana benzettim
Yorum Gönder