Perşembe, Ekim 12, 2006

KADAYIFLI BAKLAVA SARMA,RED SNAPPER BALIGI

Birkac arkadasin istegi uzerine tatlinin tarifini yazmak istedim.
Malzemeler:

  • baklavalik yufka
  • 2 stik (200 gr kadar)tuzsuz tereyegi
  • yarim bardak ceviz
  • yarim paket kadayif

serbeti:2,5 bardak seker,2,5 bardak su,birkac damla limon suyu

Baklavalik yufkalardan 2 taneyi alip ikiye katliyoruz.En kenarina sira halinde kadayifi koyuyoruz.Biraz ceviz serpip rulo halinda sariyoruz.sonra 2cm kadar kesip tepsiye dosuyoruz.Tepsi dolunca eritilmis tereyegini hertarafina gezdirip pisiriyoruz.Serbeti onceden hazirlayip sogumaya birakmak lazim.Serbet soguk ,tatli soguga yakin ilikken dokup afiyetle yiyoruz.

MARKETLERDEKI ALBENI

Bence insan acken carsiya cikmamali.Gordugu herseyden almak istiyor.Gerekli gereksiz herseye bakmak ayni zamanda vakit kaybinada neden oluyor.Marketlerdeki albeni tarzindaki tezgahlarda buna yardimci oluyorlar.Elbette alisveris yapilmali ,fakat ne alinacagi tespit edilip liste hazirlanip cikilmali.



RED snapper baligi

Turkce bu baligin adini bilemiyorum.Fakat balik severlere onermek icin yayinlamak istedim.Eti beyaz ve hafif bir balik.Misir unuyla tavada az yagda kizarttim.Firindada pisirilebilir.Yada mangalda.
Resmine bakip korkunc gibi gelmesin.Gorunusu gayet sevimli bir balik.Resimde biraz garip cikmis.

21 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
İflah olmaz bir balıksever olarak o kızarmış balık görüntüsü nasıl da balık yeme isteği uyandırdı bende bilemezsin. Öyle de bir huyum var ki canımın istediğini yiyene kadar ne yersem yiyeyim karnım doymaz benim :) Neyse ki evde ton balığı var akşam ondan yiyeceğim artık ne yapayım :))Ellerine sağlık. Bu arada tatlın da nefis gözüküyor canım.

Adsız dedi ki...

Ümran ikiside süper görünüyor bizde balığı çok seviyoruz acaba bu balık bizim Tekir veya barbunya'laramı benziyor.Eğer ondansa gerçekten çok lezzetli bir balık ellerine sağlık kolaylıklar iyihaftasonları Ebru

ArMeda dedi ki...

Ümrancım bu tatlıda bende yapmıştım gerçekten güzel oluyor balığa hasret biri olarak resmine iştahla bakıyorum ellerine sağlık canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

harika yemekleriniz var ellerinize sağlık bugün gördüm bloğunuzu çok güzel lezzetler var denenicekler listeme aldım bikaçını birde muhallebili bisküvili tatlıyı yazarmısın çok güzel görünüyor yapmak istiyorum onuda

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Balık tek başına muhteşem bir balık sever olarak hiç dayanamam,pekde leziz olmuş ellerine sağlık.Tatlından bizde sık yaparız,birde onun farklı bir çeşidi var annem yaparsa yayınlarım bende.))Hepsi birbirinden güzel ve nefis olmuşlar,afiyetler olsun..

Sana ve ailene mutlu bir hafta sonu diliyorum canım.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Umran cok fenasin yawww..Oglum dis cikariyor su gunlerde kimseye bakamadim.Bugun girdim bloguna.Kizim kasla goz arasinda ndoldurmussun siteyi:))balok nefis gorunuyor.Bak guzel bir tavsiye oldu.Biz iki cesit baligisa sikismiz kalmistik.Nerden alicam peki ben bu portlek gozlu baligi:))

Birde o tatli ne muhtesem oyle.Masallh yaa...Hadi optum:))

Gulenay

umran dedi ki...

Bocurukcugum,
Bende senin gibi balik severlerdenim.baktim millet hamsiler pisiriyor.(burada hamsi de olamayinca )bende degisik balik arayislarina giristim tabi.sevgilerimle

umran dedi ki...

ebrucum ,balik cesitlerinden anlamam ,bende esime sordum.Bu balik barbun degil buyuk bir balik.Tekir de olmadigini soyledi esim.O da emin degil ama mercan baligi olabilir dedi.sevgiyle kal.

umran dedi ki...

Sevgili dileks, muhallebi :
3 bardak sut ve sekeri kaynamaya birakiyorsun.1 bardak sutte 1 fincan nisasta ve 1 fincan pirinc ununu karistirip kaynayan sute hizla karistirarak dokuyorsun.Pistikten sonra tepsiye kakaolu biskuvi doseyip uzerine yayiyorsun.Soguyunca krem santi suruyorsun.Insallah isine yarar.Sevgilerimle

umran dedi ki...

Sevgili gul,eminim annenin yaptigi daha guzeldir.Hayran kaldim sizin davetteki yemeklere.Masallah size.En guzel haftasonu bu hafta sonu olmasi dilegiyle.

umran dedi ki...

Gulenaycigim,
ayni dis cikarma problemleri bizdede var.Kolay gelsin sana.
Baligi esim cin marketinden almis.Tazeydi geldiginde.Insallah bulursunuz oralarda.
Sevgilerimle...

umran dedi ki...

sevgili armeda,
Siteni arasira ziyaret ediyorum.Tatlilarin kurabiyelerin,yemeklerin goze hitap eden nefis seyler.Masallah sana 2 cocukla harika seyler yapiyorsun.Ziyaretin icin tesekkurler.Sevgiyle kal.

Beyhan dedi ki...

Sevgili Ümran;
Ziyaretin sayesinde sayfandan haberdar oldum,sanırım ilk kez yorum yazıyorum sana.En çok hoşuma giden 3 tane kızının olması:))
Biz de 4 kız kardeşiz bilirim kızlarla dolu evlerin sıcaklığını.
Tariflerin gerçekten çok güzel.Özellikle balığa uzun uzun baktım.Bayılırım balığa.Sık sık görüşmek dileğiyle...

umran dedi ki...

sevgili beyhan ,
bende ilk defa rastlamistim sitene,genelliklede begendigim sitelere yorum birakiyorum:)
bende hergun sukrediyorum tatli kizlarim icin.gorusmek uzere....

Hulya dedi ki...

oooo umran abla ne guzel.bende bulayim bu baligi cok seviiyorum bende baligi bakim burda cin marketi varmi:?)

umran dedi ki...

Beyhan bu arada bende burdurluyum.

umran dedi ki...

Hulya sen bu baligin turkce adini biliyormusun?Manzara resimlerine bayildim.

Hulya dedi ki...

hayir :)selmaya sorsak mi o bilir:)manzaranin aslina davetlisiniz utah'a..

Adsız dedi ki...

Ümran'cığım hemşehri sayılırız o zaman:))

Adsız dedi ki...

Snapper baliginin Turkce adi "Mercan". Boylece faydalandigim bu sayfaya katkim da oldu :).

Herkese neseli gunler dilerim.

Adsız dedi ki...

red snapperi çevirince kırmızı çıtçıt çıktı ama görünüş olarak sazana benzettim