Perşembe, Kasım 09, 2006

PIKNIK & Cranberry soslu kek

Dun Amerikali arkadaslarimizla havanin guzel olmasini firsat bilerek piknik yaptik.Yazin burasi cok sicak oldugundan dolayi ya ilkbahar yada sonbahar piknik icin ideal.Piknige goturmek icin yaptigim cranberry pelteli kek aslinda visne suyuyla yapiliyor.Fakat burada bulmak zor oldugundan ve ben cranberry suyunu visne suyuna benzettigim icin boyle bir degisiklik yaptim.Cranberrynin turkce karsiligini bilemiyorum.Kurusuda gayet lezzetli bir meyve.Gelelim kekimize.

Keki icin:

  • 2 yumurta
  • 1 bardak seker
  • 1 caybardagi yogurt
  • 1caybardagi siviyag
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • aldigi kadar un(akici kek kivami ,yaklasik 1-1,5 bardak kadar)

Arasindaki pudingi:

  • 3 bardak sut
  • 3 kasik un
  • 1 kasik nisasta
  • yarim su bardagindan biraz fazla seker
  • vanilya

Cranberry peltesi icin:

  • 3 bardak cranberry suyu(yada visne suyu)
  • 1 paket vanilyali puding(bende kalmamis cilekli puding kullandim)

Once kek hamurunu hazirlayip cok ince bir tabaka halinde tepsimize yayiyoruz.Keki pembelesmeden beyaz sekilde pisirip firindan cikariyoruz.Pisip pismedigini anlamak icin temiz bir kurdanla kontrol edebilirsiniz.Kurdani batirdiginizda temiz cikiyorsa pismistir.Kek piserken arasindaki beyaz pudingi hazirlayip sicakken kekin uzerine dokuyoruz.sonra sogumaya birakiyoruz.En son sogumus pudingin uzerine cranberryli peltemizi yayiyoruz.

Piknik menumuz:

  • Biskuvili kakaolu pasta
  • peynirli pogaca


  • Kim'in yaptigi brownie
Dereotlu patates salatasi

  • Kasarli talas boregi



Gunun anlamini Kathaleen in kendi elleriyle hazirladigi Arizonayi yansitan kaktus yastiklari bize hediye etmesi ve Kim'in anlam dolu cumlelerin yer aldigi kartlariyla beraber deri kapli defterler ve Maria 'nin ozenle hazirladigi minik kurabiyelerini bizlere vermesiydi.Bu guzel gunu lezzetli yiyeceklerin esliginde hediyeleserek gecirmis olduk.

12 yorum:

Hulya dedi ki...

ne guzel,canim kaktuslerim sizi bile ozleim,pastan cok his,ben visne taina bayiliyorum,bu aralar cok sutlu tarifler olaniyor ortalikta artik yapicam bene birini.
pogcalar nasili?kim yapti onalri:)

Adsız dedi ki...

Ümran'cım ellerinize sağlık hepsi birbirinden nefis görünüyor, canım geçmiş olsun dileğin için teşekkürler sağolasın eksik olma iyileşicez inşallah allahın yardımıyla sevgiler Ebru

kalimeero dedi ki...

ne guzel ya kish kish piknik:) burada kar bile ciseledi dun oglen. Kish guzel ama arkadaslarla piknik de harika oluyor, ozluyor insan. Hepinizin ellerine saglik. Kaktusler cok sirin;)

umran dedi ki...

Hulyacim,
insan her ayrildigi yeri ozluyor.Bende ilk evlenip gittigim ulkedeki ilk evimi hic unutamiyorum.Pgacalari havva yapmisti:)

umran dedi ki...

Ebrucum tekrar gecmis olsun diliyorum.Evlatlarimizi rabbim kazalardan ve belalardan ve kotu olan herseyden korusun.

umran dedi ki...

Kalimeero cum,
sizler piknik yapmayi bizler kar gormeyi ozluyoruz .Her yerin kendine gore guzelligi var.Evet ya kaktus yastiklari bende cok sevdim ustteki pembeyi aldim.sevgilerimle.

Zeynep Oz dedi ki...

gene bir bakayim dedim sayfaya.. hersey herzamaki gibi nefis. turk bayanlari olarak belki de omrumuzun yarisi yemek yaparak geciyordur. su beyler kiymetimizi yeterince biliyor mu? yada biz annelerimizin kiymetini yeterince bilebildik mi? evlendikten sonra anlarsin demisti annem bana.. dogruymus ;)
kolay gelsin..

Zeynep Oz dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Zeynep Oz dedi ki...

omrumuzun bir yarisini yemek yaparak, kalan surenin yarisini da bugun ne pisireyim diye dusunerek geciriyoruz belki de ;)

umran dedi ki...

haklisin biranlamda zeynepcim.Insan annesinin degerini evlenip ailesi olunca ve evlat sahibi olunca gercekten anlayabiliyor.Insallah annelerimizi kaybetmeden hakiki anlamda deger verip onlari mutlu edenlerden oluruz.Diger meselede
aileni mutlu etmek onlar icin yapabilecegin en guzel seyleri yapma cabalari(yemek yapmak)Onlarin mutlu oldugunu gormekte huzur vesilesi.Tabiki bu bir olcu degil ama bence insan elinden geleni iyi degerlendirmeli diye dusunuyorum.Seni sevgiyle kucakliyorum....

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Canım kimbilir ne kadar güzel bir piknikti. Bu sene hiç piknik yapamadık biz. Aslında annemlerle giderdik her sene. Babam özellikle çok sever doğayı. Ve canım ya hiç yerinde durmazdı. Dağ tepe dolaşırdı. Canım kızım daha iyi bu sabah tekrar bir idrar tahlili götürdük. Sonuç salı günü alınacak. Babam da ise bir değişiklik yok. Pazartesi umarım bir aksilik çıkmaz da yatırırız hastaneye. İyice duygusallaştı. Yorganı kapatıyor yüzüne ağlıyor. Bizim içimizde nasıl oluyor sen anla :( Neyse canım daha iyi haberlerde görüşmek üzere inşaallah.

Sevgilerimle...

umran dedi ki...

sevgili elvan,
kizinin daha iyi olmasina sevindim.insallah tahlil sonucuda temiz cikar.Babana tekrar allahtan sifa diliyorum.insallah pazartesi gunu aksilik falan olmadan islerinizi halledersiniz.Babanin duygusalligi cok normal.her nekadar uzulsenizde babana moral lazim.Hastaliklarin iyilesmesinde moralin buyuk rolu var.Bu zor gunlerini atlatip en guzel gunlerin seninle olmasini diliyorum.Benim en zor gunlerimde hep su soz aklima gelir.Bu gulerde gececek insallah tek yardimcimiz ulu Allah.saglikla kal.sevgilerimle