Çarşamba, Kasım 15, 2006

KABAK TATLISI

Kabagin bol oldugu bir donemde kabak tatlisi yapmamak olmaz diye dusunerek kizimin okul gezisiyle gittigi kabak tarlasindan getirdigi kabagi tatli yaptim.Tencereye dogranmis kabaklari doldurup uzerini ortecek kadar seker ilavesiyle(ben yaklasik 1 bardak kullandim)birlikte kisik ateste pisirdim.Cok sevmedigim kabak tatlisi bu sefer cok guzel oldu.Sanirim kabagin cinsinden .


Kabak buyuk oldugu icin bize cok gelecegini dusunup farkli bir usulle kabak receli denedim.sonuc harikaydi.Kabak receli olurmu bilemiyorum . Bizim yoremizde degisik bir kabak turuyle boyle bir tatli yapildigini duymustum.Ondanda esinlenerek yaptigim bu recel tatli niyetiylede yenebilecek bir recel oldu.
Kabak tatlisi yaptigim tencerede tatli pistikten sonra kalan suya 1 bardak daha seker
ekleyip baklava serbeti kivaminda serbet hazirladim.Serbet kaynayica az limon suyu ilave ettim.
Kaynamakta olan bu serbete rendeledigim kabaklari ilave edip seffaf renge donene kadar pisirdim.Yumusak olmayan hafif agiza gelen ve cok hosuma giden recelim oldu.


Amerikada yam adi verilen tatli patatesler var.Bu patatesleri kabak tatlisi yapar gibi pisirdiginiz zaman tadi kabak tatlisina cok benzeyen tatli oluyor.Kabak gibi soymasi dilimlemesi zor olmadigi icin cok kolay yapilabilir bir alternatif.




Yukaridaki resim yam tatlisina ait.Gorunuste bir fark gorebiliyormusunuz kabak tatlisindan?



23 yorum:

Ferhanca dedi ki...

kabak nefis görünüypr ben daha yapmadım şöyle koyu renk kabak bulunca alıcam..kara üzümlerle çok şık durmuş ..patatesde çok ilginç ..reçelde iyi fikir ellerine sağlık afiyet olsun..sevgiler..FERHAN

Adsız dedi ki...

kabak tatlısına bayılırım seninkide harika olmuş reçelde değişik hiç duymamıştım ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor sevgiler Ebru

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Adsız dedi ki...

Ümran'cım şimdi gördüm bu ayın etkinliği kabakmış bak sen erkenden yapmışsın ne güzel ellerine sağlık

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım kabak tatlın gerçekten çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Hoşça kal.

Beyhan dedi ki...

Ümran'cığım ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur tatlın.Ben bayılırım kabak tatlısına.)

Adsız dedi ki...

Ümran etkinliğin sitesini yazayım sana;

http://marifetteyze.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Umran yaa az once sana yorum yassdim:((ama gelmedi sendemi beta bloggera gectin.Error verdi cunkim...

NEysem demistimki kalp kalbe karsidir demissin:)bir baktim kabak yapmissin.Benimde suan misafielrim icin hazirlnma asamasinda olan pismis kabaklarim var tencerede...Hakkatten kalp kalbe karsiymiss:)

Bugun seninkine bakalim bir kac gune benimkine....:)

OPerim cnm

Tuba dedi ki...

Komsu merhaba,
Ben de San Diego'dan Tuba. Buralardan gecerken bir merhaba diyeyim dedim. Yemeklerin cok guzel gorunuyor. Bir seye ihtiyac olursa (tuz, seker, vs.) komsuna sesleniver:)). Saka bir yana, seninle epeyi memleket sohbetleri edebilecegiz galiba. Kendine iyi bak, kolay gelsin,
tubaninpenceresinden.blogspot.com

Hulya dedi ki...

umran abla;super bu recel fikri bayildim,renkleride cok guzel olmus,ben pumpkini sevmiyorum yams daha cok benziyor sanki kabaga..
ellerine saglik

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba:)
içinizemi doğdu yoksa bir an sayfayı açınca şaşırdım iki etkinliğin tarifleri peşpeşe:)
sen şimdiden 2 tarif hazırlamışsın bile:) Marifet teyze sendenmi esinlendi yoksa:)
Çok güzel görünüyor. Bende kabak tatlısını sevmeme ama cinsine bağlı oluyorsa lezzeti denemeye değer, rengi ne güzel öyle..
Sevgiler
Pınar

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok hoş görünüyor...Orada ki kabakların buradakilerden (TR) çok farkı varmı tad olarak?


Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burada balkabağına benzeyen ama tatlı yapılmayan tuzlu yemek yapılan kabak türüde var oralarda da varmı buna benzer türler ?




www.blogcu.com/serinmavi

Bocuruk dedi ki...

Ümran'cığım,
Canım senin kabak tatlını görünce aklıma geldi. Eşim geçen hafta kabak almıştı ama 2 ayrı torbaya koydurup 1 er kilo dilimletmiş. Bir torbadakini yapmıştım tatlı olarak ama öbürünü unutmuşum. Senin tatlın sayesinde hatırladım. Bozulmamıştır değil mi kabaklar ?
Ellerine sağlık canım :)

ev perisi;) dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis gözüküyor...
Üzerine birde Kütahya kaymağı olucak ki yeme de yanında yat!
Huzurlu hafta sonları diliyorum...
sevgi ve de muhabbetle...

umran dedi ki...

Sevgili ferhan,yaptigim kabak cok koyu renk degildi.Ama ben bu kabagin tadini daha cok sevdim.Evet tatli patates ilk geldigimde banada ilginc gelmisti.Simdi pratik kabak tatlisi tadinda tatlilar yapabiliyoruz.sevgilerimle..

umran dedi ki...

ebrucum bende sen soyleyincebaktim marifet teyzeye bu ayki etkinligin kabak oldugunu gorunce sasirdim.haber verdigin icin tesekkurler..sevgiler...

umran dedi ki...

tesekkurler perihancim ve beyhancim..sevgiyle kalin..

umran dedi ki...

Misafirperver gulenaycim,tuzlu kurabiyeyi yapmadim misafirlerime elmali kurabiye yaptim cok guzel oldu tarifi yakinda.Oglusunun iyilesmesine de sevindim..
beta blogger a gectim evet.sayfamad degisiklikler yapmak istiyorum zaman bulabilirsem betayla kolay cunku.
sevgilerimle canim ....

Tubacim,
evet komsu seninde bir ihtiyacin olursa cekinme;)saka bir yana sayfana baktim,deniz manzarasina bayildim.Ayrica san diego benim favori sehirlerimden biri.
Sevgilerimle...

umran dedi ki...

hulyacim, recelin tadini daha cok sevdim ben tatlidan bir dene istersen.Bu gun kahvaltida misafirleime koydum onlarda begendiler.sevgilerimle..

Pinarcim evet ya bende gorunce tuh sonra yapsaydim receli dedim kendi kendime.Neyse artik baska birseyler dusunecegiz.Bendeki kabagin rengi biraz acikti ve sanki tadi daha guzel geldi bana.
sevgiyle kal canim..

umran dedi ki...

sevgili serin mavi tad olarak farki yok.fakat burada binbircesit kabak turleri var ama bizler genelde turk sebzelerine benzerlerini almaya calisiyoruz.Biliyorsun Turkiyedeki sebze ve meyvelerin tadi hicbir yerde yok.Bahsettigin kabaktan olabilir ama ben degisik turleri denemedim bilemiyorum.
Sevgilerimle canim...

Elvancim,insallah bozulmamistir kabaklarin.Baban nasil hastaneye yetirabildinizmi?Test sonuclari insallah iyi cikmistir.
saglicakla kal canim..

umran dedi ki...

Sukrancim tesekkurler canim seni linklerime alacagim insallah..sevgiyle

Adsız dedi ki...

evet antakya ve iskenderun tarafina ait ama adana civarinda da satilan ve evlerde yapilan kabak receli de var.
ama bu recelden daha farkli ve yapimi biraz daha zor.
ama lezzetli.
bende yurtdisinda yasayan birisi olarak kabakgi tatli olarak cok kullananlardanim.cunku pratik.
bu recel tarifinizi de mulaka deneyecegim.ellerinize saglik.

leyla

umran dedi ki...

Sevgili leylacim ,
Aslinda bu tarifi uydurdum ben.Yillar once memleketimde boyle rendelenmis kabakla yapilan bir tatli geldi aklima.Gordugum zaman cocuktum nasil yaptilar hic bilmiyorum.Sonucu guzel bir recel oldu denedigin zaman yorumlerini esirgeme lutfen.sevgilerimle